Jernkontoret

Två nya ledamöter i Jernkontorets fullmäktige

Dela

Idag torsdag den 30 maj möttes brukssocieteten för sitt årliga möte. Vid mötet valdes Henrik Ager, vd för Höganäs AB och Kerstin Konradsson, vd för Erasteel, in som ledamöter i Jernkontorets fullmäktige. I samband med mötet publicerades också Jernkontorets verksamhetsberättelse, Berättelse till brukssocieteten 2023.

Kerstin Konradsson, Erasteel och Henrik Ager, Höganäs AB, har valts in i Jernkontorets fullmäktige.
Kerstin Konradsson, Erasteel och Henrik Ager, Höganäs AB, har valts in i Jernkontorets fullmäktige.

Jernkontoret ägs av svenska järn- och stålföretag som genom den så kallade Brukssocieteten utövar sitt inflytande över Jernkontoret. Brukssocieteten utser Jernkontorets fullmäktige (styrelse) som beslutar om vilken inriktning Jernkontorets verksamhet ska ha.

Vid Brukssocietetens allmänna ordinarie sammankomst (vilken motsvarar bolagsstämman i ett aktiebolag) den 30 maj 2024 valdes två nya ledamöter in i Jernkontorets fullmäktige: Henrik Ager, vd för Höganäs AB och Kerstin Konradsson, vd för Erasteel.

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Henrik Ager och Kerstin Konradsson in i Jernkontorets fullmäktige. Båda har lång och bred erfarenhet från ledande positioner inom industrin, och kommer bidra till både järn- och stålindustrins och Jernkontorets långsiktiga utveckling, säger Annika Roos, vd på Jernkontoret.

Jernkontorets berättelse till brukssocieteten publicerad
I samband med brukssocietetens sammankomst publicerades Jernkontorets verksamhetsberättelse Berättelse till brukssocieteten 2023. Verksamhetsberättelsen beskriver det arbete som utförs inom Jernkontorets olika avdelningar samt de många samarbeten där Jernkontorets experter aktivt deltar.

Här kan du läsa Berättelse till brukssocieteten 2023.

Här kan du läsa mer om Jernkontorets ägare och styrelse. 

Nyckelord

Kontakter

OM JERNKONTORET Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning. HANTERING AV PERSONUPPGIFTER Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd - https://www.jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Ny rapport: Kundefterfrågan stark motor i stålindustrins omställning19.6.2024 14:26:15 CEST | Pressmeddelande

Efterfrågan på stål med låga utsläpp är stark och genom sin omställning bidrar svensk järn- och stålindustri till en rad andra sektorers omställningsarbete. Det svenska stålet bidrar också till samhällets omställning genom hög kvalitet och avancerade egenskaper. Det visar en ny rapport från Jernkontoret. De höga omställningsambitionerna bidrar inte bara till reducerade koldioxidutsläpp utan stärker också Sveriges position på den globala marknaden.

Pressinbjudan: Invigning av världskongress för arkeometallurgi, AIE 2024, i Falun6.6.2024 09:00:00 CEST | Pressinbjudan

Den 11 juni invigs den sjätte upplagan av den internationella konferensen Archaeometallurgy in Europe (AIE 2024). Konferensen, som pågår till 14 juni, samlar 200 deltagare från 30 länder och arrangeras i världsarvsstaden Falun. Jernkontoret står som arrangör och samarbetspartners för konferensen är Länsstyrelsen Dalarna, Falu kommun och världsarvet Falun, Dalarnas museum och Falu gruva.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye