Region Östergötland

Årets landsbygdsstipendiat utsedd

Dela

Björn Granstrand, Vadstena, som lyfter fram besöksmål bortom de stora attraktionerna, har utsetts till Årets landsbygdsstipendiat i Östergötland. Priset på 15 000 kronor delas ut i samband med Östgötadagarna i september.

Varje år utser Region Östergötland en landsbygdsstipendiat. Stipendiet – som är på 15 000 kronor – ska ges till en person, företag, förening eller organisation i Östergötland som verkar för bygdens utveckling och har haft betydelse för sin bygd.

Årets stipendium tilldelas Björn Granstrand som arbetar konstnärligt med både text och bild för att lyfta fram besöksmål bortom de stora attraktionerna liksom populära utflyktsmål som har en alternativ historia att berätta. Björn Granstrand står bakom hemsidan Udda utflykter, som är en alternativ reseguide till okända besöksmål i Sverige, med stort fokus på Östergötland. Nyligen startade han också en hemsida på tyska som är en guide till Vadstenatrakten. 

Enligt motiveringen till stipendiet arbetar Björn Granstrand ”hårt och helhjärtat med att lyfta fram vår besöksvärda del av landet, både genom hemsida och olika sociala medier”.

– Björn Granstrand är en synnerligen värdig stipendiat som genom sitt innovativa sätt att resa, fotografera och lyfta fram särpräglade platser på sin hemsida Udda utflykter ger glädje för alla som vill besöka egenartade platser, säger Jan Owe-Larsson (M), regionråd och ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden.

Stipendiet delas ut under en ceremoni på Linköpings slott strax innan Östgötadagarna, som genomförs den 7 och 8 september.

Kontakter

Följ Region Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Östergötland

Strejken skapar oro inför sommarperioden13.6.2024 13:05:33 CEST | Pressmeddelande

Fler samhällsfarliga konfliktåtgärder har dragits tillbaka av Vårdförbundet från den pågående strejken vid Universitetssjukhuset i Linköping. Det handlar bland annat om sjuksköterskor vid infektionskliniken och reumatologen. ”Det är positivt, men vi ser med stor oro på hur vården kommer att påverkas vid en fortsatt strejk när vi nu går in i sommarperioden”, säger Karl Landergren, medicinsk direktör i Region Östergötland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye