Stockholms stad

Kom och fira Gamla stans stadsmiljözon 7 juni!

Dela

På fredag 7 juni kl 13.00 firar vi öppnandet av Gamla stans stadsmiljözon på Kornhamnstorg. Trafikdirektör Gunilla Glantz och trafikborgarråd Lars Strömgren välkomnar sommaren i stadsmiljözonen och Albin Lee Meldau spelar live och tolkar Bellman.

Stadsmiljözonen i Gamla stan.
Stadsmiljözonen i Gamla stan. Foto: Ida Rosqvist

Gamla stans stadsmiljözon innebär att i området runt Munkbron, Kornhamnstorg och Lilla och Stora Nygatan i Gamla stan begränsas trafiken så att platsen bjuder in till att gå och strosa året runt och ge plats till mer stadsliv. Mer härligt sommarhäng och året runt-häng för stockholmare och besökare helt enkelt.

Till tonerna av Carl Michael Bellman sjungs sommaren in av Albin Lee Meldau, och Stockholms trafikdirektör Gunilla Glantz och trafikborgarråd Lars Strömgren öppnar stadsmiljözonen på fredag 7 juni klockan 13.00 på Kornhamnstorg i Gamla stan.

I samband med det öppnar även kajbalkongen som placeras vid Munkbrohamnen och kommer att ligga där till och med september. Kajbalkongen bjuder på utsikt över vattnet på första parkett för människor och skapar en trivsam plats att för fiskar under kajbalkongen.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:076-122 62 78Tel:08-508 26 282malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Stadsmiljözonen i Gamla stan.
Stadsmiljözonen i Gamla stan.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye