adidas

ADIDAS F50 – FAVORITSKON FÖR DE SNABBASTE SPELARNA ÄR TILLBAKA 20 ÅR EFTER LANSERINGEN

Dela

Herzogenaurach, Tyskland. 3 juni 2024 – Idag återlanserar adidas en av fotbollens mest älskade skor – adidas F50. "Advancement Pack” omfattar tre versioner av den ikoniska fotbollsskon, alla med fokus på fotboll i högsta möjliga hastighet. De nya skorna debuterade under herrarnas UEFA Champions League-final i helgen och kommer att synas på fötterna på av några av de bästa spelarna i världen – bland annat Lionel Messi, Rafael Leão, Son Heung-min, Linda Caicedo, Trinity Rodman, Lamine Yamal och Florian Wirtz.

50 - Lionel Messi
50 - Lionel Messi

F50 förändrade spelplanen för fotbollsskor när den lanserades för 20 år sedan och har vunnit status som en av de mest ikoniska siluetterna genom tiderna. Det är nio år sedan F50 fanns tillgänglig i butikerna senast och idag lanseras en uppdaterad version framtagen för att möta kraven från dagens fotboll, där spelet går fortare än någonsin.

Alla tre modellerna i ”advancement pack” F50 Elite LacedF50 Elite Laceless och F50 Mid W Elite – kommer medSprintframe 360 som bas, vilket är en sula byggd för att ge optimerad stabilitet och grepp. Sulan består av en mix av rundade och avlånga dubbar för maximal stabilitet redan under de avgörande första stegen vid en acceleration. Skornas överdel är tillverkat i ett syntetiskt, ultralätt material - Fibertouch, som ger en formgjuten passform optimerad för höga hastigheter. Detta kompletteras av Sprintweb, en 3D-textur applicerad på områdena där skorna har mest bollkontakt, utformade för maximal kontroll när du avancerar med bollen i hög hastighet. 

Versionen med snörning i ”advancement pack” har en kompressionspassad tunnelformad tunga – vilket innebär en anpassningsbar tungkonfiguration med strategiskt placerade förstärkningar som ger extra stabilitet och en förbättrad passform med låsning i framfoten och mellanfoten. Den snörningslösa modellen har en krage tillverkad i Primeknit vilket formar sig efter foten för maximal komfort.

F50 Mid W Elite är framtagen specifikt för kvinnliga fotbollsspelares fötter. Utifrån feedback från ett stort antal kvinnliga fotbollsspelare under utvecklingsprocessen har en version med speciella egenskaper tillverkats för att möta dessa önskemål och behov. F50 Mid W Elite kommer därför med en Primeknit Midcut Collar, vilket ger optimal passform runt ankeln för stabilitet och komfort. Ett extra foder i strumpdelen har applicerats på den övre delen av siluetten för att stabilisera fotrörelsen och ge optimalt fotvalvsstöd, fortfarande med fokus på att kunna prestera under de absolut högsta hastigheterna. 

  • Vi är stolta över att äntligen kunna avslöja vad som finns under huven på denna hastighetsmaskin. Vi återupplivar en franchise som är älskad av många i en tid då fotbollen är snabbare än någonsin. Därför har vi har noggrant studerat de snabbaste spelarna för att förnya F50 och ge skon egenskaper som leder till att spelarna kan få den extra meter som behövs i dagens fotboll. Oavsett om det handlar om att maximera accelerationen eller att byta riktning under högsta möjliga hastighet med fortsatt kontroll över bollen, är nya F50 konstruerad för att hjälpa spelarna. Och med två stora internationella turneringar under denna sommar känns det som den perfekta tidpunkten att gå in i en ny spännande era för F50, säger Sam Handy, Produkt och designansvarig på adidas. 

Skorna syntes för första gången under herrarnas UEFA Champions League-final och kommer att bäras av några av de bästa spelarna i världen; Lionel Messi, Rafael Leão, Son Heung-min, Linda Caicedo, Trinity Rodman, Lamine Yamal och Florian Wirtz.

Modellerna F50 Elite Laced, F50 Elite Laceless och F50 W Elite finns att köpa från och med idag, online via https://www.adidas.se/fotboll-skor och hos utvalda återförsäljare. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

F50 Elite Laced
F50 Elite Laced
Ladda ned bild
F50 Elite Laceless
F50 Elite Laceless
Ladda ned bild
F50 Mid W Elite
F50 Mid W Elite
Ladda ned bild
F50 - Sprintweb
F50 - Sprintweb
Ladda ned bild
F50 - Compression Tunnel Tongue
F50 - Compression Tunnel Tongue
Ladda ned bild
F50 - Lionel Messi
F50 - Lionel Messi
Ladda ned bild
F50 - Rafael Leão
F50 - Rafael Leão
Ladda ned bild
F50 - Lionel Messi with Argentina Shirt
F50 - Lionel Messi with Argentina Shirt
Ladda ned bild
F50 - Trinity Rodman
F50 - Trinity Rodman
Ladda ned bild

Om adidas i fotboll

Adidas är världsledande inom fotboll. Det är den officiella leverantören av de viktigaste fotbollsturneringarna i världen, såsom FIFA World Cup™, FIFA Women's World CupTM, UEFA European Football ChampionshipTM, UEFA Champions LeagueTM & UEFA Women's Champions LeagueTM. Adidas sponsrar också några av världens bästa klubbar inklusive Real Madrid, Manchester United, Arsenal, FC Bayern München och Juventus. Adidas är också partner till några av de bästa spalrna inklusive Leo Messi, Jude Bellingham, Mohamed Salah, Pedri, Florian Wirtz, Alessia Russo, Paulo Dybala, Lena Oberdorf, Gabriel Jesus, Roberto Firmino, Joao Felix, Serge Gnabry, Manuel Neuer Karim Benzema, Vivianne Miedema, Mary Fowler och Wendie Renard.

Följ adidas

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från adidas

Muslimer i Sverige får expertråd kring fasta och träning inför årets ramadan8.3.2024 06:50:00 CET | Pressmeddelande

Hur klarar man att fortsätta träna och tävla under ramadan, med den fysiska utmaning som det innebär? Det är en fråga som många av Sveriges nästan en miljon muslimer ställer sig just nu. Därför samarbetar Adidas Sverige med namnkunniga träningsexperter som ger tips och råd till fastande muslimer inför och under ramadan, som i år beräknas börja den 10 mars. Bland experterna finns bland annat fysioterapeuten Jacob Gudiol, elitlöparen Mohammadreza Abootorabi och tidigare thaiboxaren Sara Abouzeedan.

ADIDAS TAR HJÄLP AV LUDVIG ÅBERG OCH STINA BLACKSTENIUS FÖR ATT HJÄLPA IDROTTARE ATT HANTERA PRESS I UTSATTA SITUATIONER8.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

adidas presenterar en neurovetenskaplig studie kring de negativa effekterna av press som atleter utsätts för, och huruvida det är några skillnader på idrottare inom elit- och amatörnivå. För att förstå den fysiologiska effekten har adidas samarbetat med ledande sportneuroforskare, neuro11, och studerat bland annat den svenska golfaren Ludvig Åberg och landslagsspelaren Stina Blackstenius, men även Emiliano Martinez, Argentinas landslagsmålvakt och VM-guldmedaljör och Nneka Ogwumike, amerikansk professionell basketspelare. Studien resulterar i en neurovetenskapsdriven guide för idrottare, med handfasta tips kring hur du taktiskt använder tid i basket för att återfå fokus, vilket som är det optimala stället att slå en straff i fotboll och hur du optimerar möjligheten att hitta fokus inför en golfputt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye