Spendrups Bryggeri AB

Spendrups förvärvar profilföretaget Swagg Screen & Textil

Dela

Idag har Spendrups har ingått avtal om köp av 51 procent av aktierna i Swagg  för att ytterligare förstärka sin position inom tillbehör till restaurang- och besöksnäringen. Swagg grundades 1984 av Dave Lax, har 16 anställda och en omsättning på 46 miljoner. 

Swagg är ett produktionsbolag som är specialiserade på tryck av profilkläder och profilprodukter. Företaget är sedan länge en av Spendrups stora leverantörer av textil och merchandise till Spendrups restaurangkunder. Företaget har ett mycket gott renommé och är kända för sitt hållbarhetsarbete, kvalitet och kundservice. Genom förvärvet får Spendrups direkt tillgång till högkvalitativa och skräddarsydda lösningar för att stärka Spendrups kunders identitet och marknadsföring.    

  • Förvärvet av Swagg är en strategisk långsiktig satsning för att kunna utveckla utbudet hos våra partners inom restaurang- och besöksnäringen med produkter inom textil och merchandise som är en viktig del för våra kunder.  Vi är sedan lång tid tillbaka en betydande leverantör av restaurangtillbehör. Genom förvärvet av Swagg kan vi utveckla och effektivisera inköpen ytterligare.  Vi är glada att Dean Lax, med sin gedigna branschkunskap, kommer att kvarstå som delägare och VD, säger Andreas Bjerketorp, chef för affärsutveckling på Spendrups och tillträdande styrelseordförande i Swagg 
  • Vi är enormt spända och glada att få ett sådant välrenommerat företag som Spendrups som ägare.  Och ser fram mot att ta nästa steg i Swaggs historia genom att utveckla nya kreativa lösningar på profilkläder och merchanise tillsammans med Spendrups. Vi har sedan lång tid tillbaka jobbat tätt tillsammans som leverantör vilket gör att det kommer blir en sömlös integrering, Dean Lax, vd för Swagg. 

För mer information, kontakta: 

Andreas Bjerketorp, chef för affärsutveckling, Spendrups 

0701 82 78 66, andreas.bjerketorp@spendrups.se 

Rose-Marie Hertzman, presschef, Spendrups 

 0708 95 25 67, rose-marie.hertzman@spendrups.se 

Bilder

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i  centrala Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Melleruds, Loka, Trocadero, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1.100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA, Grythyttans Glöggfabrik och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye