Svenska Friidrottsförbundet

Khaddi Sagnia missar EM: ”Kan inte göra mig själv rättvisa”

Dela

Längdstjärnan Khaddi Sagnia kommer inte till start på EM i Rom. ”Jag vill inte komma till mästerskapet och inte kunna göra mig själv rättvisa”, säger Khaddi.

Under måndagen kom beskedet att Thobias Montler lämnar återbud till friidrotts-EM i Rom. Nu meddelar ännu en svensk längdstjärna att det inte blir något EM, nämligen Khaddi Sagnia.

– Jag är inte i så bra form som jag skulle vilja och jag vill inte komma till mästerskapet och inte kunna göra mig själv rättvisa. Jag skulle bara göra mig själv besviken om jag inte kan leva upp till mina förväntningar, säger Khaddi.

I vintras hade hon en del skadebekymmer med en krånglande rygg, men det är inte någon skada som ligger bakom dagens beslut, ryggproblemen har gett med sig. Däremot missade Khaddi en del träning och uppladdning under skadeperioden, vilket ledde till ett tävlingsuppehåll.

– Jag har lärt mig genom åren att lyssna på kroppen och känna in hur det känns. Nu kom vi fram till att det är bättre att vara kvar hemma, träna på och försöka göra så bra som möjligt på SM istället, det blir min nästa tävling. Dit är det ändå några veckor, så nu siktar vi framåt.

Förbundskapten Kajsa Bergqvist:

– Khaddi har efter ett längre tävlingsuppehåll haft en lovande start på säsongen, så det här kom som en överraskning för mig. Hon lät positiv när hon tackade ja i förra veckan. Jättetrist för Khaddi att missa EM, men jag hoppas att hon snart är tillbaka i gott slag igen.

Kontakter

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye