Svenska Friidrottsförbundet

Svenskt medaljregn under fredagen på Virtus-EM

Dela

Virtus-EM, europeiska mästerskapen för personer med intellektuell funktionsnedsättning, i Uppsala rullar på och fredagen bjöd på hela fem svenska medaljer, i gång, spjut och stafett. "Jag kan inte fatta att det gick så bra", säger Martin Jansson som tog guld i gång.

Det blev en medalj i varje valör för de svenska gångarna på Virtus-EM, som arrangeras på Uppsala friidrottsarena, på fredagskvällen. Det var distansen 5000 meter som gällde för både herrar och damer och snabbast av de alla var Martin Jansson som plockade hem ett EM-guld på tiden 28:50.32.

– Det kändes jättebra, jag hade höga förväntningar inför gången men jag kan inte fatta att det gick så bra. Jag och portugisen gick jämnt länge men med fyra eller fem varv kvar kände jag att jag hade krafter kvar och han började krokna, och då kunde jag rycka, säger en lycklig guldmedaljör.

I samma lopp gick Alexander Lillieström som tog hem bronset med tiden 32:12.46 och i damtävlingen kunde Sara Nyström ta hem en silverpeng på 35:04.76.

– Det var jätteroligt! Det var faktiskt första gången jag tävlade i gång men det gick ju jättebra så det ska jag nog fortsätta med, säger Sara Nyström efter målgång.

"Hoppas på fler medaljer"

Filippa Ivarsson övertygade i spjuttävlingen och kunde plocka hem ett silver med ett kast på 21.96 som hon fick på i tredje omgången.

Fredagens sista svenska medalj var en stafettmedalj i 4x200 meter för mixat lag. För Sverige tävlade Lina Hedberg, Joel Reinholdsson, Victor Åberg och Filippa Ivarsson som plockade hem bronset till Sverige på tiden 2:00.50.

– Islossning, succé. Vi tog vårt medaljmål direkt i gångtävlingen. Sen blev det bara mer och mer. Det var skönt, inte bara för mig utan för hela laget, säger Magnus Olsson, en mycket nöjd landslagsledare som ser fram emot mer.

– Jag hoppas det här håller i sig nu. Vi får inte nöjda, jag hoppas på fler medaljer i morgon.

***

Du hittar alla resultat från Virtus-EM i Uppsala här.

Läs mer om Virtus-EM här.v

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye