Svenska Orienteringsförbundet

Här är Svensk Orienterings hållbarhetsrapport 2023

Dela

I dag lanserar Svensk Orientering sin hållbarhetsrapport för 2023.  

Undertecknande av Kebnekaiseprotokollet, kunglig närvaro på Allemansrättens dag, strategidagar och pilotprojekt och pilotprojekt inom mångfald och inkludering är några av höjdpunkterna.  

Svensk Orientering presenterar sin hållbarhetsrapport för 2023
Svensk Orientering presenterar sin hållbarhetsrapport för 2023 Svensk Orientering

Svensk Orienterings hållbarhetsrapport redovisar organisationens hållbarhetsarbete under det gångna räkenskapsåret och innefattar även helägda Svensk Orientering Events AB (tidigare O-Ringen AB). 

– Vi vill vara en av de ledande aktörerna inom idrottsvärlden inom alla tre hållbarhetsdimensioner. Vi har kommit en bit på vägen men har mycket arbete kvar att göra. Tillsammans med våra drygt 82 000 medlemmar och 539 föreningar har vi stora möjligheter att verkligen bidra till omställningen till en mer hållbar värld, säger Susanne Maarup, förbundschef, Svensk Orientering.  

Svensk Orientering har länge arbetat med hållbarhet på olika sätt och 2022 toppade orientering Idrottens hållbarhetsbarometer. Samma år intensifierades hållbarhetsarbetet och en väsentlighetsanalys genomfördes för att kartlägga var den största påverkan sker och var orienteringen kan göra störst skillnad. Med hjälp av strategin, Kompassriktning 2030, en gedigen genomgång av hela värdekedjan samt dialoger med ett urval av intressenter kunde Svensk Orientering definiera fem områden som har särskilt fokus: klimatpåverkan från transporter, förutsättningar för elitsatsning, digitalisering, partnerskap, samt mångfald och inkludering. 

Läs hållbarhetsrapporten här.
 
Under orientering och samhället på orientering.se kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och våra initiativ. Du kommer dit genom att klicka här.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Svensk Orientering presenterar sin hållbarhetsrapport för 2023
Svensk Orientering presenterar sin hållbarhetsrapport för 2023
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye