Europaparlamentet

EU-valet 2024: Dagliga mediebriefingar från torsdagen den 6 juni till måndagen den 10 juni

Dela

Parlamentets presstjänst kommer att anordna dagliga informationsmöten för journalister, både på plats och på distans, för att informera om EU-valet den 6-9 juni.

Parlamentet anordnar tre inofficiella mediebriefingar mellan torsdagen den 6 juni och lördagen den 8 juni i presskonferensrummet Anna Politkovskaja (SPAAK 0A50). Journalister kan också delta online via Interactio:

  • Torsdagen den 6 juni klockan 11.00: EU-valet i korthet

  • Fredagen den 7 juni klockan 11.00: Allt du behöver veta om Europaparlamentet

  • Lördagen den 8 juni klockan 11.00: Valnatten

Tolkning kommer att finnas tillgänglig på engelska och franska.

På söndagen den 9 juni anordnas dessutom två informationsmöten i parlamentets plenisal inför valnatten:

  • Söndagen den 9 juni klockan 11.00: Allt du behöver veta om Europaparlamentet och valnatten (officiell briefing, journalister kan se den både på plats och online - tolkning på engelska och franska)

  • Söndagen den 9 juni klockan 17.30: Officiell sista minuten-briefing inför valnatten (fysisk närvaro, webbsänds och tillgänglig via EbS - tolkning på EU:s 24 officiella språk)

På måndagen den 10 juni klockan 11.00 anordnar parlamentet en officiell briefing i plenisalen om de preliminära valresultaten och nästa steg (fysisk närvaro och webbsändning). Det följs av presskonferenser med representanter för de politiska grupperna. Tolkning kommer att finnas tillgänglig på engelska, franska, tyska, italienska, spanska och polska.

Information till media - Använd Interactio för att ställa frågor
Interactio fungerar endast på iPad (med webbläsaren Safari) och Mac/Windows (med webbläsaren Google Chrome).

För att ansluta behöver du ange ditt namn och den mediaorganisation du representerar i fälten för förnamn och efternamn.

Använd hörlurar och mikrofon för bättre ljudkvalitet. Tolkning är endast möjlig för anföranden med video, så du rekommenderas att slå på din kamera om du vill ställa en fråga. Vi rekommenderar också att du använder en av dessa mikrofoner för att säkerställa att frågorna kan tolkas. Journalister som aldrig har använt Interactio tidigare ombeds att logga in 30 minuter före presskonferensens början för att testa att anslutningen fungerar. Tekniskt stöd kan tillhandahållas vid behov.

Efter att du har anslutit dig rekommenderas du att öppna chattfönstret (övre högra hörnet) för att kunna se servicemeddelandena.

För mer information, se riktlinjerna för anslutning och rekommendationerna för talare på distans.

Mer information

Kontakter

Om oss

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye