Europaparlamentet

EU-valet: ”Använd din röst-filmen” har visats mer än 504 miljoner gånger

Dela

När valkampanjen nu avslutas har filmen ”Använd din röst”, som belyser vikten av att rösta och värna om demokratin, visats mer än 504 miljoner gånger.

Europaparlamentets valkampanjfilm innehåller vittnesmål från äldre medborgare från olika EU-länder som för vidare sina berättelser om demokrati till nästa generation och understryker att demokrati och röstning inte kan tas för givet.

Du kan se den här.

Förutom 504,2 miljoner visningar (data fram till den andra juni) på sociala medieplattformar, videoströmmningstjänster, smart-tv-tjänster och via mobiler, har filmen i sina olika format (en fyra minuter lång dokumentär och kortare klipp på 30 sekunder, 15 sekunder och sex sekunder avsedda för sociala medier) visats av tv-kanaler över hela kontinenten och även på platser som fotbollsarenor.

Med ”Använd din röst. Annars bestämmer andra åt dig” som slogan, baserades den andra fasen av Europaparlamentets institutionella valkampanj en mångfacetterad strategi, inklusive evenemang för media, digitala aktiviteter, samarbeten med offentliga och privata partner, initiativ för samhällsengagemang och utbildningsinsatser som skräddarsytts för att nå ut till medborgare i hela EU.

Mer information

Kontakter

Om oss

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye