Örebro universitet

Forskarlista: Här är Örebro universitets experter sommaren 2024

Dela

Från snaps och sill till könsroller vid grillen, fästingar, träningsvanor och mikroplast i badsjön. Här är några av Örebro universitets forskare som gärna medverkar i intervjuer under sommaren.

Vallmo på en sommaräng.
Örebro universitets forskare kan bidra med kunskap om allt från fästingar och mikroplaster till relationer, musik, AI och pedagogik. Pixabay

Örebro universitet har samlat experter inom områden som Mat, dryck och kultur, Hälsa och träning, Relationer, Miljö och Musikfestivaler. Här finns också ständigt aktuella ämnen som Ekonomi, politik och kriser liksom AI och pedagogik. 

Observera att alla forskare inte är tillgängliga hela sommaren och att svarstiden kan vara något längre än vanligt. God framförhållning är alltid en bra idé.

Här hittar du hela listan med experter inom olika områden.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Örebro universitet är ett bredduniversitet med starka professionsutbildningar och forskning som spänner över 36 ämnen inom alla vetenskapliga fält. Vi har 15 000 studenter, 85 utbildningsprogram på grundnivå och avancerad nivå och ett stort utbud av fristående kurser. Örebro universitet har samlat spetskompetens inom tre profilområden: AI och robotik, Mat och hälsa och Föroreningar och samhälle. 

Följ Örebro universitet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örebro universitet

Ny bok: ”Vi vill förklara varför det går så trögt”18.6.2024 09:01:02 CEST | Pressmeddelande

– Vi pratar om omställning och kris men många har inte bottnat i vad det innebär. Det finns motstånd på alla nivåer. Vi är paralyserade, säger Magnus Boström, professor i sociologi vid Örebro universitet. Han har skrivit boken Environmental Sociology and Social Transformation tillsammans med Rolf Lidskog för att ge läsare redskap för hur de kan tänka och handla när det gäller klimatkrisen och miljöproblem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye