Svensk Dagligvaruhandel

Svensk Dagligvaruhandel förstärker inom näringspolitik och kommunikation

Dela

Branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel stärker sitt arbete inom näringspolitik och kommunikation och anställer näringspolitisk expert. Det är Oscar Almqvist, han kommer närmast från konsultbolaget New Republic, som tillträder den nya rollen.

Oscar Almqvist är ny näringspolitisk expert på Svensk Dagligvaruhandel.
Oscar Almqvist är ny näringspolitisk expert på Svensk Dagligvaruhandel.

Dagligvaruhandeln spelar en viktig roll i ett välfungerande samhälle, och förutsättningarna för hela livsmedelssektorn förändras ständigt. Antalet nya lagförslag och regleringar som påverkar dagligvaruhandeln ökar hela tiden, såväl nationellt som inom EU. För att möta detta förstärker Svensk Dagligvaruhandel sin organisation.

 - Det är en händelserik tid för branschen. Både nationellt och i EU. Efter fem år med EU:s gröna giv väntar nu ett nytt Europaparlament och en ny kommission. Jag är glad att få vara med och stötta medlemsföretagen i deras gemensamma intressen och bidra till ökad förståelse för dagligvaruhandelns förutsättningar, säger Oscar Almqvist.

Oscar har fem års erfarenhet som konsult på public affairs byrån New Republic. Han har en pol. kand. i statsvetenskap från Uppsala universitet.

 - Dagligvaruhandeln har ett viktigt uppdrag, som är mer än att bara erbjuda mat varje dag, och samarbetet mellan aktörerna i branschen får en allt större betydelse. Jag ser fram emot att tillsammans med Oscar, och övriga kollegor på Svensk Dagligvaruhandel, driva och utveckla det branschgemensamma arbetet inom bland annat hållbarhet, beredskap och folkhälsa vidare, säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

Oscar tillträder sin tjänst den 10 juni.

För ytterligare frågor kontakta:
Cecilia Anneling, kommunikationschef Svensk Dagligvaruhandel, 0708-40 52 63

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Oscar Almqvist, ny näringspolitisk expert på Svensk Dagligvaruhandel.
Oscar Almqvist, ny näringspolitisk expert på Svensk Dagligvaruhandel.
Ladda ned bild

Länkar

Svensk Dagligvaruhandel är branschorganisation för dagligvaruhandeln som är en viktig del av livsmedelskedjan. Vi tar fram branschriktlinjer och överenskommelser, svarar på remisser och arbetar med samhälls- och näringspolitiska frågor. Våra medlemsföretag är Axfood, City Gross, Coop Sverige, ICA Sverige, Lidl Sverige och Livsmedelshandlarna.

Följ Svensk Dagligvaruhandel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Dagligvaruhandel

Kommentar till SCB Konsumentprisindex (KPI) juni 202412.7.2024 09:13:34 CEST | Pressmeddelande

Inflationen i juni var 2,6 procent enligt SCB:s senaste statistik (KPI), vilket är betydlig lägre än i maj. Inflationen för livsmedel och alkoholfria drycker var 1,1 procent, vilket fortsatt är lägre än den övergripande inflationen. I över ett halvår har vi haft en avtagande prisökningstakt på livsmedel, men det är viktigt att komma ihåg att vi befinner oss på en ny högre prisnivå och att hushållen fortsatt har en relativt svag köpkraft, säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

Kommentar till Konkurrensverkets genomlysning av livsmedelsbranschen25.6.2024 12:01:19 CEST | Pressmeddelande

- Vi har mottagit den genomlysning som Konkurrensverket gjort av livsmedelssektorn. Vi har under arbetets gång haft en löpande dialog med myndigheten, besvarat förfrågningar och delat data och fakta. Vi kan konstatera att Konkurrensverket lyfter problematik med kommunernas planmonopol, och vi delar uppfattningen om att det måste bli lättare att etablera matbutiker. Det är den enskilt viktigaste åtgärden för att ytterligare stärka konkurrensen, och vi har fört fram flera konkreta förslag kring det. Sen tycker vi inte att man kan begränsa sig till att bara titta på bruttomarginalen, den ger inte en heltäckande bild. Då missar man de kostnadsökningar som varit i sista ledet i kedjan. Därför hade det varit mer relevenat för Konkurrensverket att titta på rörelsemarginalen, säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel. - Konkurrensverket framhåller omotiverade höjningar av matpriserna. Den övergripande prisnivån i Sverige har inte stigit mer än övriga länder i Europa. De stigande livsmede

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye