Svensk Dagligvaruhandel

Svensk Dagligvaruhandel förstärker inom näringspolitik och kommunikation

Dela

Branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel stärker sitt arbete inom näringspolitik och kommunikation och anställer näringspolitisk expert. Det är Oscar Almqvist, han kommer närmast från konsultbolaget New Republic, som tillträder den nya rollen.

Oscar Almqvist är ny näringspolitisk expert på Svensk Dagligvaruhandel.
Oscar Almqvist är ny näringspolitisk expert på Svensk Dagligvaruhandel.

Dagligvaruhandeln spelar en viktig roll i ett välfungerande samhälle, och förutsättningarna för hela livsmedelssektorn förändras ständigt. Antalet nya lagförslag och regleringar som påverkar dagligvaruhandeln ökar hela tiden, såväl nationellt som inom EU. För att möta detta förstärker Svensk Dagligvaruhandel sin organisation.

 - Det är en händelserik tid för branschen. Både nationellt och i EU. Efter fem år med EU:s gröna giv väntar nu ett nytt Europaparlament och en ny kommission. Jag är glad att få vara med och stötta medlemsföretagen i deras gemensamma intressen och bidra till ökad förståelse för dagligvaruhandelns förutsättningar, säger Oscar Almqvist.

Oscar har fem års erfarenhet som konsult på public affairs byrån New Republic. Han har en pol. kand. i statsvetenskap från Uppsala universitet.

 - Dagligvaruhandeln har ett viktigt uppdrag, som är mer än att bara erbjuda mat varje dag, och samarbetet mellan aktörerna i branschen får en allt större betydelse. Jag ser fram emot att tillsammans med Oscar, och övriga kollegor på Svensk Dagligvaruhandel, driva och utveckla det branschgemensamma arbetet inom bland annat hållbarhet, beredskap och folkhälsa vidare, säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

Oscar tillträder sin tjänst den 10 juni.

För ytterligare frågor kontakta:
Cecilia Anneling, kommunikationschef Svensk Dagligvaruhandel, 0708-40 52 63

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Oscar Almqvist, ny näringspolitisk expert på Svensk Dagligvaruhandel.
Oscar Almqvist, ny näringspolitisk expert på Svensk Dagligvaruhandel.
Ladda ned bild

Länkar

Svensk Dagligvaruhandel är branschorganisation för dagligvaruhandeln som är en viktig del av livsmedelskedjan. Vi tar fram branschriktlinjer och överenskommelser, svarar på remisser och arbetar med samhälls- och näringspolitiska frågor. Våra medlemsföretag är Axfood, City Gross, Coop Sverige, ICA Sverige, Lidl Sverige och Livsmedelshandlarna.

Följ Svensk Dagligvaruhandel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Dagligvaruhandel

Kommentar till SCB Konsumentprisindex (KPI) maj 202414.6.2024 09:34:12 CEST | Pressmeddelande

Inflationen i maj var 3,7 procent enligt SCB:s senaste statistik (KPI), vilket är lägre än i april. Inflationen för livsmedel och alkoholfria drycker var 1,5 procent, vilket fortsatt är betydligt lägre än den övergripande inflationen. Trenden med en stabilisering på en lägre prisnivå håller i sig, vi verkar ha lämnat de kraftiga matprisökningarna bakom oss. Men det är viktigt att komma ihåg att hushållen fortsatt har en relativt svag köpkraft , säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

Kommentar till SCB Konsumentprisindex (KPI) april 202415.5.2024 09:12:48 CEST | Pressmeddelande

Inflationen i april var 3,9 procent enligt SCB:s senaste statistik (KPI), vilket är lägre än i mars. Inflationen för livsmedel och alkoholfria drycker var 0,7 procent, vilket är betydligt lägre än den övergripande inflationen. Trenden med en avtagande prisökningstakt ger en förhoppning, både till konsument och butik, att vi nu lämnat de kraftiga prisökningarna bakom oss, säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye