Stockholms stad

Ny rektor i Järva

Dela

Roxanna Rosius blir ny rektor på Kvarnbackaskolan. Hon kommer närmast från Åsö grundskola på Södermalm.

Från innerstan till Järva. Snart är Roxanna Rosius rektor på Kvarnbackaskolan. Foto: Privat
Från innerstan till Järva. Snart är Roxanna Rosius rektor på Kvarnbackaskolan. Foto: Privat

Roxanna Rosius har arbetat som lärare och biträdande rektor på olika skolor i Stockholm. Hon har bland annat arbetat på Kungsholmens grundskola och Åsö grundskola. Hennes senaste uppdrag var att ansvara för regional särskild undervisningsgrupp på Södermalm.

Roxanna Rosius tillträder inom kort sitt första rektorsuppdrag. När eleverna börjar efter sommarlovet är hon rektor på Kvarnbackaskolan.

– Kvarnbackaskolan är en skola med ambitioner. Där finns god undervisning, fritidshem, fritidsklubb och anpassad grundskola. Det passar mig, jag tycker om helheten, säger Roxanna Rosius.  

Rektor Roxanna från innerstan till Järva 

Roxanna är uppvuxen i Stockholms innerstad där hon även gått i skolan. Under sin skoltid mötte hon flera lärare som inspirerade henne. Hon minns särskilt en av dem.

– Carl-Erik Weber hette en lärare som jag mötte både i grundskolan och på gymnasiet. Han blev också en av mina lärare på Lärarhögskolan i Stockholm senare. Han hade ett alldeles särskilt sätt att vara närvarande, inlyssnande och intresserad.

Ett privilegium att jobba med elever och deras utbildning 

Roxanna är övertygad om att barn lär bäst av lärare som inte bara gillar att undervisa utan också gillar eleverna och bygger relationer.

– Jag har varit omgiven av underbara lärare som öppnat dörrar till litteraturen, teatern och musiken. Skolan var en viktig, trygg och kreativ plats för mig och det vill jag föra vidare. Det är underbart att jobba med barn och ungdomar, lyssna på deras tankar och medverka i deras utveckling. Ett privilegium!

Roxanna Rosius är utbildad på Lärarhögskolan i Stockholm och har gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet.

Fakta 

Roxanna Rosius börjar arbeta som rektor på Kvarnbackaskolan efter sommarlovet. Nuvarande rektor går i pension.

Kvarnbackaskolan är en F-6 skola som ligger mellan Kista och Husby. På skolan finns 300 elever och 85 medarbetare. Skolan har även  anpassad grundskola.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakt: Matilda Asp

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef Eva-Li Littorin, 08-508 32 266 och eva-li.littorin@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye