Linköpings kommun

Fler ansöker om att ordna kulturaktiviteter - nu tillsätts extra medel

Dela

Kommunens kulturarrangemangsbidrag höjs med ytterligare 400 000 kronor för 2024 efter ett högt söktryck. Syftet med bidraget är att öka allas möjlighet att ta del av kulturlivet.

Exempel på föreningar som erhållit bidrag under första halvan av 2024 är Föreningen KF Gaphals, för musik, ABF Östergötland, som gör en turné med midsommarfiranden på äldreboenden, och Linköpings teaterförening, som ger guidade dramaturer i stan.

– Min önskan är att alla Linköpingsbor ska ha möjlighet att ta del av kultur, särskilt barn och unga. Därför känns det bra att vi nu kan stötta fler idéella föreningar ekonomiskt, säger Lotta Bäckman (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Söktrycket under 2024 har varit extra högt med totalt 69 bidragsansökningar från januari till april, vilket kan jämföras med 58 ansökningar under hela 2023.

Bidraget är sökbart för idéella föreningar. För att vara berättigad att söka behöver man uppfylla kommunens bidragsregler och vara verksam inom Linköpings kommun. Beslutet togs på kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 13 juni. 

Kontakt

Lotta Bäckman (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden
Tel: 072-406 96 39

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 165 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye