Lidl Sverige

Lidls ostsortiment bri(e)ljerar i nya tester

Dela

Mozzarella, brie, fetaost eller parmesan – oavsett vilken ost du suktar efter på ostbrickan eller lägger på pizzan är den i toppklass om den kommer från Lidl. Lagom till sommarens alla grillkvällar och bufféer har fyra olika smakpaneler gett Lidls ostar strålande betyg. 

– Vi på Lidl är otroligt stolta över vårt breda utbud av ostar – och självklart extra stolta över att de får så fina betyg. Samtliga av Lidls topptestade ostar var dessutom de mest prisvärda, vilket bekräftar vårt erbjudande om högsta kvalitet till branschens bästa pris, säger Robert Stekovic, inköps- och marknadsdirektör på Lidl Sverige.

En bri(e)ljant brie
Brietårtan är en given klassiker på buffébordet och ett perfekt tilltugg på sommarens fester. Vem kastar sig inte över en bruschetta med jordgubbar, basilika och brie, eller en bakad brie med tomatsalsa?

Och att just Lidls brie lämpar sig ypperligt till allt från studentskivor till midsommarkalaset är tydligt när Weekend-panelen på Västerbottens-Kuriren smakat sig igenom sex olika ostar. Milbona Petite Brie som är testets billigaste får en fyra i betyg för sin krämighet och prisvärdhet.

Milbona Petite Brie kostar 55 kronor per förpackning (500 gram) med ett kilopris på 110 kronor.

Milbona Petite Brie (Fyra av fem)
Motivering: ”Den här osten är krämigast av de alla…och skalet precis lagom tjockt” ”Det är onekligen mysigt att liksom få ’slörpa’ i sig brieost” ”…här får man dessutom mycket brie för pengarna!”

En feta-favorit
I en grekisk sallad, vispad till rostade tomater eller smulad över saftiga bitar vattenmelon. Vilken maträtt du än behöver piffa upp gör fetaosten jobbet. Just Lidls fetaost från Milbona är en av Allt om mat-panelens favoriter när hela elva fetaostar provsmakades.

För att kamma hem toppbetyg i testet behövde syran, sältan och krämigheten vara i fin balans – en balansgång som Lidls fetaost klara med bravur. Utöver att falla juryn i smaken visade den sig också vara testets billigaste ost.

Milbona fetaost kostar 31 kronor per förpackning (200 gram) med ett kilopris på 155 kronor.

Milbona fetaost (Fyra av fem)
Motivering: ”Syran är framträdande, men tar inte över, den balanseras upp mot den runda och mjölkiga på ett fint sätt.” ”Den sticker ut, positivt!”

En perfekt parmesan
Perfekt. Så lyder det samlade omdömet om Milbonas parmesanost från Lidl när Aftonbladets smakpanel testar nio parmesanostar av sorten Parmigiano reggiano.

”Den billigaste parmesanosten tar juryn till himlen” skriver Aftonbladet om Milbonas vällagrade parmesan som får skyhöga betyg i samtliga kategorier. Lagrad i 24 månader lyfter den vilken pastarätt som helst.

Milbona parmesan kostar 59,90 kronor per förpackning (200 gram) med ett kilopris på 299,50 kronor.

Milbona parmesan (Fem av fem)
Motivering: ”Bra balans mellan nötighet och sälta”, ”En vällagrad ost med tydliga saltkristaller”

En mjuk mozzarella
Skivad mellan några solmogna tomater eller som topping på pizzan – mozzarellan är en av världens mest populära ostar. Allt om mats testpanel har nu - smakat sig igenom tolv stycken – och de visste precis vad de var ute efter. Enligt juryn ska en mozzarella vara krämig, lite lagom trådig och inte för grynig. Den ska vara mild, men ha en fin balans mellan syra, mjölksmak och diskret sälta. Lidls mozzarella levde upp till kraven och fick en fyra i betyg.

Milbona mozzarella kostar 11 kronor per förpackning (200 gram, varav 125 gram ost) med ett kilopris på 55 kronor

Milbona mozzarella (Fyra av fem)
Motivering: ”
Mjuk men ändå trevlig, lagom fast, och fint trådig konsistens.” ”Smälter i munnen.” ”God lite syrlig men hyfsat mild smak med viss sälta och bra gräddig eftersmak.”

Kontakter

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl och WWF inleder ett ambitiöst internationellt partnerskap27.6.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl, en av de största dagligvarukedjorna i Europa, och WWF, en av världens största oberoende naturvårdsorganisationer, ingår ett nytt femårigt internationellt och strategiskt partnerskap verksamt i 31 Lidl-länder. Detta långsiktiga samarbete med WWF kommer att fokusera på hela Lidls värdekedja och därigenom bidra till att möta vår tids globala miljömässiga utmaningar, säkerställa att fler hushåll har tillgång till mer hållbara val och uppmuntra affärsmodeller som fungerar i samklang med naturen och inom planetära gränser.

Växte snabbare än branschen för sjunde året i rad - Lidl Sverige ökade omsättning med 1,9 miljarder kronor18.6.2024 07:15:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sveriges bokslut för förra verksamhetsåret, 1 mars 2023 - 29 februari 2024, är nu klart. Lidl fortsätter växa snabbare än marknaden och nettoomsättningen ökade med 1,9 miljarder kronor, från 16,7 miljarder till 18,6 miljarder - en ökning med över 11 procent. Under de senaste två åren har Lidl Sverige vuxit med mer än 30 procent, jämfört med marknaden som vuxit med 13,2 procent.

Matriket fortsätter manifestera betydelsen av svenskt – intar Kungsträdgården den 3 – 16 juni4.6.2024 08:53:58 CEST | Pressmeddelande

Matriket är det gemensamma varumärket för Lidl Sveriges egna svenskproducerade livsmedel. Det är också varumärket som har det bredaste sortimentet av enbart Från Sverige-märkta produkter. Ett år efter lanseringen har 53 procent av de svenska hushållen kännedom om Matriket, enligt YouGov. Nu fortsätter Lidl Sverige att stärka betydelsen av svenskproducerad mat genom att bjuda in Sommarstockholm till Kungsträdgården under två veckor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye