Spendrups får ny vd

Dela

Efter närmare 30 år på Spendrups Bryggeri, varav de senaste 13 som vd för bolaget, lämnar Fredrik Spendrup vidare facklan till Henrik Åström, idag vice vd på Spendrups.

Henrik Åström, VD Spendrups Bryggeri
Henrik Åström, VD Spendrups Bryggeri

Henrik Åström har arbetat på Spendrups sedan 2008 och haft flera roller inom marknad och försäljning. Sedan 2021 har Henrik varit Kommersiell direktör med ansvar för hela försäljnings- och marknadssidan av verksamheten. Styrelsens sökande efter en lämplig kandidat att ta över familjeföretaget landade alltså i en erfaren och engagerad intern rekrytering.  

– Det är med stor glädje och ödmjukhet jag tackar ja till att ta över vd-rollen. Spendrups är ett fantastiskt bolag med en djupt engagerad ägarfamilj som verkligen bryr sig om verksamheten, medarbetarna och alla våra kunder. Jag har själv jobbat nära flera medlemmar av familjen Spendrup genom åren och kan vittna om den stolthet våra framgångar, och inte minst sättet som vi gör det på, skapar. Tillsammans med alla duktiga kollegor ser jag nu fram emot att bygga ett ännu starkare Spendrups för den spännande framtid vi står inför, säger Henrik Åström. 

Det mer än 100-åriga familjebryggeriet har under senaste decenniet gått från stark utmanare till att vara Sveriges klart största och bredaste dryckesföretag. Omsättningen har ökat från 3 miljarder kronor 2011 till 5 miljarder kronor 2023 och företaget står idag på en stark och stabil finansiell grund. 

– Det har varit en fantastisk resa från första jobbet som säljare på servicehandeln till vd för Sveriges ledande bryggeri. Jag är otroligt stolt och glad över det jag varit med att åstadkomma! Givetvis kommer jag fortsätta att vara aktiv och engagerad i Spendrupskoncernen på olika sätt under lång tid framöver. Jag är övertygad om att Henrik kommer att göra ett utmärkt jobb och att vi som företag har många stora år framför oss, säger Fredrik Spendrup. 

Fredrik Spendrup lämnar Spendrups Bryggeri, men kommer att stanna som aktiv ägare och styrelseledamot inom familjens ägarbolag Spendrup Holding och gå in som vd i ett nytt bolag med inriktning på affärsutveckling. 

Styrelsens ordförande, Otto Drakenberg, lyfter Fredrik Spendrups insatser som vd.   

– Fredrik har lett företaget genom en avgörande period som levererat en betydande tillväxt och tagit företaget till en marknadsledande position. Det är jag och styrelsen är mycket tacksamma för. Styrelsen och ägarna känner sig väldigt trygga i att Henrik med sin erfarenhet som ledare och erkända kommersiella skicklighet kommer att bidra till att lyfta företaget till nästa nivå, säger Otto Drakenberg.  

Henrik Åström tillträder rollen som vd från den 2 september.   

För medieförfrågningar kontakta Annika Svensson, presschef 

Tel: 070-455 24 19 

Mejladress: annika.svensson@spendrups.se   

Kontakter

Bilder

Henrik Åström, vd Spendrups
Henrik Åström, vd Spendrups
Foto: Mattias Edwall
Ladda ned bild

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Omaka, BIBAB och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye