Stockholms studentbostäder, SSSB

SSSB främjar social hållbarhet med utomhusbio

Dela

5 september bjuder Stockholms studentbostäder, SSSB, in alla hyresgäster till en stämningsfull kväll med utomhusbio. Genom kulturella aktiviteter strävar Stockholms studentbostäder efter att skapa mötesplatser för studenter, och därmed stärka den sociala hållbarheten i bostadsområdena.

Stockholms studentbostäder bjuder alla studenter på utomhusbio
Stockholms studentbostäder bjuder alla studenter på utomhusbio

På bioduken den 5 september visas filmklassikern Mamma Mia!, som valts ut av studenterna själva genom omröstning på sociala medier. Evenemanget kommer att hållas under kvällen på den pittoreska stranden Lappis Beach, intill Stockholms största studentbostadsområde Lappis, där det bor närmare 2 700 studenter.

– Med utomhusbion vill vi fira terminsstarten och erbjuda både nya och gamla studenter en trevlig kväll med möjlighet att knyta nya kontakter. Vi bygger och förvaltar inte bara studentbostäder, utan i vårt uppdrag ingår även att skapa en miljö som främjar sociala möten mellan studenter, säger Mattias Carrass, vd på Stockholms studentbostäder.

Som en del av Stockholms studentbostäders arbete för social hållbarhet arrangerar stiftelsen varje år flera kulturevenemang. På Kungshamra anordnas årligen festivalen Backyard Session, där flera liveband uppträder, och på Lappis har studenter under flera år deltagit i den populära trappkonsttävlingen.

– Genom initiativen hoppas vi kunna bygga en starkare gemenskap i studentbostadsområdet och ge det en tydligare identitet. Med mötesplatser och kultur vill vi bidra till ett ökat välmående bland studenter och samtidigt skapa en positiv känsla för området. Vi tror att studenter som tycker om sitt område tar bättre hand om det, vilket naturligtvis är en positiv effekt för förvaltningen, säger Mattias Carrass.

Om eventet:
Datum:
5 september
Tid: 17.30
Film: Mamma mia! The movie
Plats: Lappis Beach, vid Lappkärrsberget.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om Stockholms studentbostäder

Stockholms studentbostäder är med över 8 500 bostäder störst på studentbostäder i Sverige. Företaget, som har funnits i 65 år, förvaltar, förmedlar och bygger bostäder för studenter i Stockholm. Stockholms studentbostäder erbjuder allt från korridorsrum till studentettor och familjelägenheter i attraktiva lägen nära högskolor, universitet och Stockholms innerstad. Företaget drivs i stiftelseform av ägaren och grundaren Stockholms studenters centralorganisation, SSCO.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye