Region Örebro län

Kalle Haglund en av poeterna under Live at heart Lyric

Dela

Även i år har poesin en självklar plats på musikfestivalen Live at heart i Örebro. Poeten Michael Horvath leder för femte året i rad Live at Hearts egen poesifestival. I år håller den till på Lill-Annas café på Örebro slott på lördagen den 14 september klockan 16.00. Medverkar gör några av landets bästa poeter.

Kalle Haglund
Kalle Haglund

Denna gång satsar Live at heart Lyric stort på meriterade poeter och scenpoeter som är aktuella både i bokform och på scenen. Det är också poeter som gärna tar ut svängarna i språket.

- Poesin i Sverige har släppt lite på spärrarna och de inbjudna poeterna representerar det spretiga och lekfulla 20-talet som vi befinner oss i, säger Michael Horvath.

Live at heart Lyric vill lyfta fram lyriken som scenkonst och skapa en återkommande plattform för lokala och besökande poeter i Örebro. Evenemanget möjliggörs i ett samarbete mellan Live at heart och Region Örebro läns litteraturverksamhet

- Musik och poesi har många beröringspunkter och det är spännande att se vad som händer när konstformerna möts. Vi tycker att det är värdefullt för främjandet av litteratur i regionen att möjliggöra för en poesiscen under Live at heart, säger Johanna Berglund, utvecklingsledare litteratur på Region Örebro län.

Tid och plats

Lördag den 14 september klockan 16.00-18.00 på Lill-Annas café, Örebro slott.

Medverkande poeter

Ellen Nordmark är uppvuxen i Uppsala och Stockholm. 2019 tilldelades hon Lars Gustafsson-stipendiet. Hon debuterade 2021 med den uppmärksammade diktsamlingen ”Cor ne edito /edit /Chili con carne”. ”Epos” är hennes andra bok.

Kalle Haglund bor i Stockholm och har rötterna i Örebro. År 2005 vann han svenska mästerskapen i Poetry Slam. Han har gjort flertalet bejublade verbala scenkonstföreställningar, bland annat med artister som Laleh och Marcus Jägerstedt.

Linus Gårdfeldt är en värmländsk poet som debuterade år 2009 med diktsamlingen ”Men golvet har ingen mun”. Han turnerar nu med sin senaste bok ”Brorsan, Krabban och Lädret”.

Frej Haar är en dansk-svensk poet och essäist samt tidigare svensk och europeisk mästare i Poetry slam. Hen debuterar i höst med boken ”Bindepraktika”.

Kontakter

Michael Horvath, poet
E-post: hjalpmotsjalvhjalp@gmail.com

Johanna Berglund, utvecklingsledare litteratur på Region Örebro län 
Telefon: 070-360 52 18
E-post: johanna.berglund@regionorebrolan.se 

Nyckelord

Bilder

Kalle Haglund
Kalle Haglund
Ladda ned bild
Ellen Nordmark
Ellen Nordmark
Ladda ned bild

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Axel Schylström inleder ”En månad för livet” i Hästhagen9.9.2024 09:07:36 CEST | Pressmeddelande

Axel Schylström på scenen, löpare längs Svartån och samtalsjour på infotorget. Den 10 september, på den internationella suicidpreventiva dagen, arrangeras Hoppets dag i Hästhagen, Örebro. Det är starten på initiativet “En månad för livet” som ska öka medvetenheten om psykisk hälsa och suicidprevention i hela Örebro län. Bakom månaden står Johanna Bernström Högblom, länssamordnare för suicidprevention på Region Örebro län tillsammans med länets kommuner, civilsamhället, statliga aktörer och näringslivet tillsammans med sin kollega Maria Belik som är utvecklingsledare för område psykisk hälsa.

Lyckat sommarprojekt i vården - "Kommer att göra mig till en bättre läkare"9.9.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sommaren 2024 är tredje året som olika avdelningar på Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) anställt läkarstudenter från årskurs sex eller högre som medicinsk omvårdnadsresurs - MOR. Arbetsuppgifterna har varierat men haft fokus på omvårdnad och att avlasta undersköterskor och sjuksköterskor. Resultatet har visat sig lyckat och nu stannar fler av sommarjobbarna kvar i höst för att arbeta på timmar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye