Region Örebro län

Writeit – regionen arrangerar ny skrivartävling för länets unga

Dela

I höst kan 13–20-åringar som är bosatta i Örebro län delta i en ny skrivartävling! Tävlingen heter Writeit och den som vill vara med i tävlingen ska skicka in en text på temat som är trend.

Mobil med sms-konversation: Är du 13-20 år och bor i Örebro län? Ja! Då kan du vara med i skrivartävlingen Writeit och vinna upp till 20000 kronor!! Jaha med vad ska jag skriva om? Temat är TREND. Du kan skriva en låttext, novell, krönika eller något annat - du väljer! Rund grön cirkel med texten: Writeit! Skicka in ditt bidrag senast den 27 oktober 2024!
Skicka in ditt bidrag till skrivartävlingen Writeit! på: regionorebrolan.se/writeit senast den 27 oktober 2024

Skrivartävlingen Writeit pågår mellan den 16 september till den 27 oktober.  

Vad för slags text det ska vara är fritt! Det kan till exempel vara en låttext, ett spelmanus, en novell eller varför inte en dikt?  

Varför en skrivartävling?

Writeit görs inom ramen för projektet Unga skriver, vilket handlar om att få fler unga att skriva eller öka intresset för skrivande bland unga i Örebro län.

– Jag vill att unga ska hitta eller utveckla glädjen med att skriva. Hitta en anledning för sig själv. Att skriva kan för vissa ha stor inverkan på den psykiska hälsan och kan vara ett sätt att uttrycka sig på och få fram sina tankar och åsikter. Sen tänker jag på skolresultat, hur det kan påverka positivt om man får öva och praktisera skrivande utöver det som görs i skolan, säger Rebecca Hoffstein, projektledare för Unga skriver hos Region Örebro län.

Hjälp från unga

I arbetet med att forma skrivartävlingen har skrivintressearade unga fått frågan om att vara med och bestämma namnet på tävlingen, vad det skulle vara för tema, pris, utseende på affisch och så vidare.  

– För att tävlingen ska kännas relevant och tilltalande för unga ville jag ha ungas tips och åsikter såklart! Jag har haft en sittning med ett par samt fått in svar i en enkät, berättar Rebecca.  

Vinnarna presenteras den 16 november på Litteraturens lördag i Medborgarhuset i Örebro.  

Arrangörer

Writeit arrangeras av Litteratur i Örebro län och Biblioteksutveckling Region Örebro län i samverkan med folkbiblioteken i Örebro län och Tegelbruket. 

Läs mer

Om skrivartävlingen Writeit https://www.regionorebrolan.se/writeit   

Om projektet Unga skriver https://utveckling.regionorebrolan.se/sv/kultur-och-civilsamhalle/kulturverksamheter-och-projekt/unga-skriver/  

Kontakt

Rebecca Hoffstein, projektledare Unga skriver, Region Örebro län
E-post: rebecca.hoffstein@regionorebrolan.se,
Mobil: 073-597 56 70

Nyckelord

Bilder

Mobil med sms-konversation: Är du 13-20 år och bor i Örebro län? Ja! Då kan du vara med i skrivartävlingen Writeit och vinna upp till 20000 kronor!! Jaha med vad ska jag skriva om? Temat är TREND. Du kan skriva en låttext, novell, krönika eller något annat - du väljer! Rund grön cirkel med texten: Writeit! Skicka in ditt bidrag senast den 27 oktober 2024!
Ladda ned bild
Rebecca Hoffstein
Rebecca Hoffstein, projektledare för Unga skriver
Ladda ned bild
TÄVLING! Mobil med sms-konversation: Är du 13-20 år och bor i Örebro län? Ja! Då kan du vara med i skrivartävlingen Writeit och vinna upp till 20000 kronor!! Jaha med vad ska jag skriva om? Temat är TREND. Du kan skriva en låttext, novell, krönika eller något annat - du väljer! Tävlingen pågår den 16 september till den 27 oktober 2024. Läs mer och skicka in ditt bidrag på regionorebrolan.se/writeit
Affisch för skrivartävlingen Writeit!
Ladda ned bild

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye