Region Norrbotten

Hon är årets chef inom Region Norrbotten

Dela

Med tilltro för medarbetarna skapar hon en arbetsmiljö präglad av förtroende och öppenhet. Anna Lind, enhetschef för Vårdstöd, är årets chef inom Region Norrbotten.

Årets utvecklingsarbete, årets förbättring och årets chef utsågs på Region Norrbottens chefsdagar.
Årets utvecklingsarbete, årets förbättring och årets chef utsågs på Region Norrbottens chefsdagar.

Anna Lind mottog utmärkelsen på Region Norrbottens årligen återkommande chefsdagar. Det är första gången som årets chef utses. Dessutom utsågs de team som utvecklat verksamheten mest och åstadkommit störst förbättringar för patienter och medborgare.

– Det är ett sätt för oss att uppmärksamma allt gott som görs inom regionen. Alla har kunnat nominera chefer och team och vi har fått in nästan 60 nomineringar, säger Ulrika Sundquist, regiondirektör.

Folktandvården uppmärksammades för att ha infört mobil tandvård på särskilda boenden. Det innebär att tandläkarteamet sätter upp en tillfällig mottagning på till exempel ett äldreboende så att de som behöver tandvård slipper resa.

Intensivvårdsavdelningen på Sunderby sjukhus fick årets utmärkelse för utveckling av verksamheten. I avdelningens arbete med att förbättra den personcentrerad vården har arbetsmiljön och gemenskapen mellan kollegorna stärkts.

– Jag är så stolt och tacksam över allt som görs ute i verksamheterna. Att vi nu har tillfälle, i det här sammanhanget, att få uppmärksamma några av de så viktiga utvecklingsarbetena som också har betydelse för våra medborgare, känns fantastiskt

Chefsdagarna samlar ungefär 320 chefer och pågår i två dagar.

Årets vinnare

Årets ledare som leder med tillit: Anna Lind, enhetschef Vårdstöd

Anna Lind har en enastående förmåga att skapa en arbetsmiljö präglad av förtroende och öppenhet. Hon visar tilltro till medarbetarnas kunskaper och uppmuntrar till initiativ och ansvar, vilket leder till arbetsglädje i teamet. Som en del i Anna Linds tillitsbaserade ledarskap avsätter hon regelbundet tid för avstämning med var och en av sina medarbetare utifrån enskilda behov, där hon både coachar och stödjer med prioriteringar. Anna Linds ledarskap bygger på respekt och lyhördhet, vilket gör att alla känner sig värdefulla och hörda, samtidigt som hon har förmågan att sätta gränser och ta sitt arbetsgivaransvar.

Årets utveckling av verksamhet: Intensivvårdsavdelningen, Sunderby sjukhus

Under de senaste åren har intensivvårdsavdelningen genomgått en imponerande transformation driven av innovation, tillitsbaserat ledarskap och ett starkt engagemang för personcentrerad vård. Det här är ett exempel på en verksamhet där medarbetare och chefer arbetar tillsammans för att skapa nya, men också hållbara arbetssätt, som inneburit en utveckling av verksamheten.  Men framför allt, där själva utvecklingsprocessen har bidragit till en bättre arbetsmiljö i form av ökad trivsel på arbetsplatsen och en starkare gemenskap mellan kollegor.

Årets förbättring för patient eller medborgare: Folktandvården för arbetet med mobil tandvård på Särskilt boende för äldre (SÄBO)

Folktandvården har en stor utmaning i att, med begränsade personella resurser, arbeta för att främja munhälsan hos den äldre befolkningen. De har startat upp en verksamhet med mobil tandvårdsutrustning där de kan möta patienten i lämpligt rum på SÄBO för tandvårdande insatser. Detta har inneburit fler patienter, färre återbud, tryggare miljö för patienten, effektivare nyttjande av resurser inom både tandvården och SÄBO samt en positiv inverkan på munhälsan hos äldre. Ett utmärkt exempel på hur ett förändrat arbetssätt kan gynna samtliga resurser kring en patient. Här har man verkligen sett till patientens bästa och anpassat arbetssätt för att nå denna grupp på bästa sätt.

Nu får äldre tandvård direkt på boendet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anna Lind, årets chef inom Region Norrbotten.
Anna Lind, årets chef inom Region Norrbotten.
Ladda ned bild

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7400 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye