Luleå stift, Svenska kyrkan

60 kyrkomusiker möts i Skellefteå

Dela

Den 31 maj–1 juni samlas 60 kyrkomusiker från Norrbotten och Västerbotten i Skellefteå. Musikerforum 2022 bjuder på workshops och seminarier med körsång som tema.

Senast Musikerforum genomfördes var 2017. När den poplära fortbildningen nu återupptas samlas 60 kyrkomusiker från Kiruna i norr till Hörnefors i söder i Skellefteå.

– Det betyder mycket för kyrkomusikerna att få träffas. I de mindre församlingarna har man ofta ingen musikerkollega, då blir dessa träffar ännu viktigare, säger Carolina Söderberg, stiftsmusiker i Luleå stift.

Fokus i år är körsången. Bland annat att utveckla körsjungandet bland äldre barn i en tid då ungdomskörerna i Sverige minskar. Deltagarna kommer bland annat få verktyg för att hitta sånglust, musikaliska upplevelser och körgemenskap.

Bland de valbara seminarierna finns möjlighet att fördjupa sig, exempelvis i arbetet med kör för barn och unga, musikaliska möten och upptäckarorgel. Upptäckarorgel är en byggsats som visar hur en orgel fungerar och vad som händer när man trycker ner en tangent.

Fem år efter det senaste Musikerforum ser Carolina Söderberg mest fram emot att träffa sina kollegor.

– Jag ser mest fram emot att få träffa alla, sjunga tillsammans, skratta och känna gemenskapen med kyrkomusiker från norr till söder. Samt så klart att få vara med på de workshops där vi både har egna talanger från stiftet och Karin Oldgren, Stockholm och Birgitta Mannerström-Molin, Göteborg, säger Carolina Söderberg.

· · ·

Mer information
· Vid inledningsgudstjänsten på tisdagen medverkar biskop Åsa Nyström.

· Musikerforum arrangeras av Luleå stift i samverkan med Sensus Norrland.

· Kyrkomusiker är ett av de fyra profilyrkena i Svenska kyrkan. (Diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker och präst) Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen består av fackutbildning (folkhögskola eller högskola), utbildningsmoment i stiften samt pastoralteologisk utbildning som förbereder för tjänst i församling.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum