Akavia

Akavia rekryterar chef från BCW

Dela
Som en del i sin pågående utvecklingsresa som nytt förbund bygger fackförbundet Akavia upp en ny marknads- och kommunikationsorganisation. Nu tillträder Joseph Borenstein, senast Vice President på kommunikationsbyrån BCW, som enhetschef kommunikation och varumärke – med uppdrag att stärka Akavia i såväl förtjänade som i egna och köpta kanaler.
Joseph Borenstein, ny chef för enheten Kommunikation och varumärke på Akavia
Joseph Borenstein, ny chef för enheten Kommunikation och varumärke på Akavia

Fack- och professionsförbundet Akavia, som samlar drygt 130 000 akademiker, bildades för tre år sedan när Jusek och Civilekonomerna gick samman. Förbundet har sedan dess arbetat för att etablera sitt nya varumärke och i maj 2021 anslöt Katarina Gold från Barncancerfonden som ny kommunikations- och marknadschef. Hon tog plats i förbundets ledningsgrupp och har under hösten organiserat om och stärkt avdelningen Marknad och medlem.

Nu ansluter Joseph Borenstein som ny chef för enheten Kommunikation och varumärke, som ansvarar för extern kommunikation som press, reklam, sociala medier, nyhetsbrev, event och medlemstidningen Aspekt.

– Jag är så glad över att Joseph äntligen är på plats nu när vi accelererar vår kommunikation. En nyckel i vår fortsatta framgång är att lyfta fram det medlemsvärde vi skapar varje dag. Varumärket är nytt men den expertis som samlas i förbundet är oerhört tung och väletablerad. Josephs erfarenhet och kompetens är skräddarsydd för att leda och utveckla vår förmåga att låta verksamheten ta tydlig plats i människors medvetande genom riktigt vass kommunikation, säger Katarina Gold.

Joseph Borenstein kommer senast från rollen Vice President Corporate Communications & Public Affairs på den prisbelönta kommunikationsbyrån BCW, där han var affärsområdesansvarig och satt i byråns ledningsgrupp. Han har över tio års erfarenhet från kommunikationsbranschen och har bland annat varit presschef på försäkringsbolaget Trygg-Hansa. På Akavia ansvarar Joseph för en enhet om tio personer och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

– Jag ser verkligen fram emot att bidra till att ytterligare stärka förbundet bland befintliga och potentiella medlemmar samtidigt som vi befäster vår ständigt aktuella roll som samhällsaktör. Jag ansluter till en otroligt kompetent avdelning som har mycket spännande planerat för 2023, säger Joseph Borenstein.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Joseph Borenstein, ny chef för enheten Kommunikation och varumärke på Akavia
Joseph Borenstein, ny chef för enheten Kommunikation och varumärke på Akavia
Ladda ned bild

Om

Akavia
Akavia
Box 5167
102 44 Stockholm

http://www.akavia.se

Akavia är ett fackförbund och en intresseorganisation för ekonomer, jurister, samhällsvetare, It-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Akavia har 135 000 medlemmar och är det tredje största förbundet inom Saco.

Följ Akavia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akavia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum