Aleris

Aleris Elisabethsjukhuset får fortsatt förtroende i Region Uppsala

Dela

Aleris får fortsatt förtroende att bedriva sin uppskattade verksamhet inom axel- och knäkirurgi, handkirurgi och ryggkirurgi, på Elisabethsjukhuset i Uppsala. Vårdföretaget erbjuder vård vid Elisabetsjukhuset sedan femton år och har nu fått nya avtal inom samtliga sökta områden i Region Uppsalas upphandling inom ortopedi.

Elisabethsjukhuset.
Elisabethsjukhuset.

– Vi enormt är glada över att Region Uppsala såg värdet i att låta Elisabethsjukhuset fortsätta det framgångsrika samarbete vi har byggt upp med regionen under de senaste 15 åren. Det här är ett kvitto på att regionen ser oss som en stabil partner och att vårt långa samarbete har fungerat bra, säger Jakob Johansson, sjukhuschef på Aleris Elisabethsjukhuset och fortsätter:

Vi ser detta även som ett bevis på att Region Uppsala ser värdet i att fortsätta arbeta med en partner som visat upp en förmåga att snabbt ställa om och anpassa sig till regionens förändrade behov, såväl före som under pandemin.

Sedan Aleris tog över driften av Elisabethsjukhuset 2005 har kvalité och patientnöjdhet stadigt ökat. I den Nationella Patientenkäten ligger Elisabethsjukhuset idag i topp i Sverige när det gäller patientnöjdhet. Sjukhuset har också lyckats hålla en hög tillgänglighet för offentliga patienter. Under det senaste året har tillgängligheten till mottagning och operation varit nära 100%.

– Det här beslutet innebär att Elisabethsjukhuset kan fortsätta att driva och utveckla en verksamhet som skapat värde för alla berörda i regionen. Det ger oss möjlighet att hjälpa regionen att hantera den akuta vårdskuld som har skapats på grund av pandemin och som nu är den stora utmaningen inom svensk vård, säger Jakob Johansson.

Den viktigaste förändringen i det nya avtalet är att Aleris inte längre kommer att fortsätta operera fötter på Elisabethsjukhuset, då vårdföretaget valde att inte söka uppdrag inom det området på grund av de förutsättningar som satts inom ramen för upphandlingen.

Det nya avtalet gäller från första januari nästa år och löper på tre år med möjlighet till förlängning under sammanlagt två år. Avtal kommer att slutas efter den 17 augusti då tidsfristen för den så kallade avtalsspärren går ut.


Om Aleris Elisabethsjukhuset
Aleris Elisabethsjukhuset är ett av Sveriges främsta specialistsjukhus inom ortopedisk kirurgi och genomför varje år över 3,000 operationer med både hög kvalitet och patientnöjdhet. På Elisabethsjukhuset utförs avancerad kirurgi inom många ortopediska områden, framförallt inom axel-, menisk- och korsbandskirurgi samt handkirurgi.

Kontakter

Bilder

Elisabethsjukhuset.
Elisabethsjukhuset.
Ladda ned bild

Om

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar för en bättre vård. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Aleris har totalt 5,700 medarbetare och omsätter cirka 7 miljarder SEK. Aleris ägs av Triton.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum