Aleris

Aleris öppnar glaukommottagning i Helsingborg

Dela

Aleris öppnar en ny glaukommottagning i Helsingborg. Bakom beslutet ligger långa köer till glaukommottagningarna vid Skånes ögonkliniker. — Försenad diagnos och behandling, eller fördröjda kontroller, riskerar att orsaka försämring av patientens ögonbesvär, säger t.f. enhetschef Jessica Hammarbäck.

Överläkare Maria Schiffer
Överläkare Maria Schiffer

Aleris bedriver sedan tidigare ögonsjukvård i Ängelholm på uppdrag av Region Skåne. Aleris Ögon Helsingborg blir en filialklinik till Ängelholm och utökar sitt utbud för att avlasta vården och möta behovet hos patienter som väntar. Uppdraget avser specialiserad vård i öppenvård inom glaukombehandling.

— Patienter med en kronisk ögonsjukdom som glaukom behöver regelbundna kontroller under många år, kontinuitet och helst en fast läkarkontakt, säger överläkare Maria Schiffer.

Om Glaukom

Glaukom (grön starr) är en av våra vanligaste ögonsjukdomar. Sjukdomen kan orsaka bestående skador i synfältet, synnedsättning och blindhet. Sjukdomsförloppet kan bromsas genom ögontrycksänkande behandling, vilket sker med ögondroppar, laser eller kirurgi. Vid tidig upptäckt och behandling förbättras prognosen.

Om Aleris Ögon Helsingborg

På Aleris i Helsingborg bedrivs sedan tidigare gråstarrsoperationer och behandling av efterstarr. Nu utökas verksamheten med en mottagningsdel för övrig ögonsjukvård, med fokus på glaukom.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Överläkare Maria Schiffer
Överläkare Maria Schiffer
Ladda ned bild
t.f. enhetschef Jessica Hammarbäck
t.f. enhetschef Jessica Hammarbäck
Ladda ned bild
Aleris Ögon Helsingborg
Aleris Ögon Helsingborg
Ladda ned bild

Om

Om Aleris

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Vi bedriver specialistsjukvård och diagnostik på närmare 130 platser i Sverige, Norge och Danmark. Våra 4 700 medarbetare går till arbetet varje dag för att ge patienter och uppdragsgivare en nära och tillgänglig specialistvård med hög kvalitet.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum