Försäkringskassan

Alexandra Wallin ny Försäkringsdirektör på Försäkringskassan

Dela

Alexandra Wallin blir ny försäkringsdirektör på Försäkringskassan och chef för avdelningen Barn och familj.

– Med en gedigen bakgrund och en stark förankring inom organisationen är Alexandra rätt person att leda det fortsatta utvecklingsarbetet för föräldraförmånerna, säger Ann-Marie Begler, Försäkringskassans generaldirektör.

Alexandra tillträder sin nya tjänst den 1 juni

- Vi har många utmaningar framför oss såsom att effektivisera verksamheten och utveckla våra e-tjänster. Jag ser fram emot att vara med och leda detta arbete, säger Alexandra Wallin.

Alexandra Wallin kommer närmast från en tjänst som Verksamhetsområdeschef för Utveckling och stöd inom avdelningen Barn och familj på Försäkringskassan. Hon efterträder Jan Andersson som går i pension den 31 maj.
 

Vill du veta mer eller ha hjälp med kontakt: ring presstjänsten på 010-116 98 88.

Bilder

Länkar

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 14 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum