Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Anhörigdagen – ett stöd för dig som anhörig

Dela

Nu går Svenska kyrkan Västerås, Västerås Stad och flera intresseorganisationer och föreningar i Västerås samman och anordnar gemensamt en anhörigdag, dvs en dag för de personer som inom familjen, släkten eller vänkretsen hjälper någon som på grund av sjukdom, beroende, ålder eller funktionsnedsättning inte klarar av vardagen på egen hand. Här kan den som är intresserad ta del av bl a föreläsningar, där de medverkande aktörerna delar med sig av sina erfarenheter av situationen som anhörig och berättar mer om sin verksamhet.

Genom anhörigdagen hoppas man att nå ut till fler och belysa det stöd många av dessa föreningar och organisationer kan erbjuda.

– Många känner sig ofta väldigt ensamma i sin situation och att ta steget och kontakta en intresseorganisation är inte alltid så lätt, säger Jörgen Tempelman, diakon i Svenska kyrkan Västerås och en av de ansvariga för anhörigdagen.

Under dagen medverkar också lokala politiker som Ann-Louise Molin Östling, domprost Daniel Eklund samt landshövding Minoo Akhtarzand.

– Vi är glada att även beslutsfattare och andra viktiga representanter deltar denna dag. Det ger i sig en tydlig signal om anhörigas situation. Vi hoppas att anhörigdagen gör information och kontakter mer lättillgängliga för den som behöver, men att den också hjälper till att belysa det som är mångas tysta men svåra verklighet, säger Jörgen.


Anhörigdagen i Västerås domkyrka
Onsdag 6 oktober kl 13-18.
Fri entré. Du deltar i de program du önskar.
Hela programmet finns på webben: www.svenskakyrkan.se/vasteras/anhorigdagen

Mässa kl 18 direkt i anslutning till dagen. Alla välkomna att delta.

Medverkande: Afasiföreningen, Anhörigstöd, Demensföreningen, Funktionsrätt Västerås, IOGT-NTO, Länsstyrelsens utvecklingsledare ANDTS, MADD Sweden, NBV, Parkinsons Förbundet, Röda korset, Rörelsehindrade barn och ungdomar Västmanland (RBU), Seniorguiderna, Strokeföreningen, Svenska kyrkan Västerås, UNGA KRIS, VBU Vårdnad Boende Umgänge - Föräldraalienation, Västerås stad Förebyggarcentrum ANDTS prevention, Västerås Stadsmission, Äldrekommissionen, m fl

Kontakt och information: Jörgen Tempelman, diakon i Svenska kyrkan Västerås,
076-776 93 66, jorgen.tempelman@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Oersättlig ljusplåt från Badelunda kyrka återlämnas den 26 september22.9.2021 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Våra kyrkor, kyrkogårdar och inte minst kyrkornas konstföremål och inventarier som till exempel tavlor, altarskåp och andra konstföremål, är en stor och viktig del av vårt kulturarv. Ett sådant oersättligt föremål, en ljusplåt tillverkad på 1600-talet, stals 2015 från Badelunda kyrka men har nu hittat hem. Välkommen att delta i en återlämningsceremoni, kl. 15.00 den 26 september i Badelunda kyrka för att höra den spännande historien.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum