Turistrådet Västsverige

Anna och Emil Jönsson Haag satsar på West Sweden Action Weeks

Dela

Löpning, vandring, rullskidor och swimrun - i augusti satsar skidparet Anna och Emil Jönsson Haag på nya utmaningar i ett antal olika västsvenska motionslopp, alla inom ramen för Turistrådet Västsveriges nya koncept West Sweden Action Weeks. Första starten går nu på lördag den 3 augusti, då swimrun-tävlingen Öloppet avgörs i Göteborgs södra skärgård.

Anna och Emil  Foto: BILDBYRÅN
Anna och Emil Foto: BILDBYRÅN

- Det ska bli hur kul som helst att vara en del av West Sweden Action Weeks. Vi ser det som ett sätt att komma utanför vår comfort zone – dels genom att prova på nya sporter, men också genom att tävla utan några krav på att vara bäst eller jaga topplaceringar, säger Anna Jönsson Haag.

- Jag ser fram emot en härlig kombination av semester och aktivitet. Det ska bli kul att tävla, men också att få upptäcka Västsverige på ett nytt sätt. Och dessutom är det en jättebra morot för vår gemensamma träning, säger Emil Jönsson Haag.

Hållbarhet i fokus

Mellan den 3 augusti och 1 september avgörs massor av stora motionslopp på olika ställen runtom i Västsverige. Det tävlas i bland annat löpning, paddling, cykling, simning och rullskidor. Samtliga lopp använder givetvis även sina egna inarbetade varumärken, men alla har en sak gemensamt - de är en del av West Sweden Action Weeks. De lopp som ingår i West Sweden Action Weeks förutom nämnda Öloppet är Dalsland Swimrun och Dalsland Kanotmaraton i Bengtsfors, Alliansloppet MTB och Alliansloppet Rullskidor i Trollhättan, Icebug Xperience i Ramsvik (vandring/löpning) och cykelloppet Velofondo i Vårgårda.

- Alla dessa lopp är öppna både för allmänhet och elit, avgörs i naturskön miljö och har fokus på hållbarhet – till exempel är inte engångsplast tillåtet, man prioriterar ekologisk och lokal mat och uppmuntrar till hållbart resande. Vi ser detta därför som ett utmärkt sätt att ytterligare profilera Västsverige som naturturismdestination. Att evenemangen avgörs utanför den direkta högsäsongen genererar dessutom intäkter till besöksnäringen som inte skulle varit ett faktum annars, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

Paret Jönsson-Haag deltar förutom i Öloppet också i Alliansloppet Rullskidor, Dalsland Kanotmaraton och Icebug Xperience. C Mores och Sportkanalens program Sverige springer kommer att finnas på plats vid samtliga tävlingar för att filma inslag som ska visas både på TV och på Sverigespringer.se. Programledaren Andreas Odén tävlar själv i Velofondo i Vårgårda samt i Dalsland Swimrun.

Kontakta för mer information

Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige
Telefon: 031-818308
Mail: fredrik.linden@vastsverige.com

Andreas Odén, programledare Sverige Springer/presskontakt Anna och Emil Jönsson Haag
Telefon: 0708-161898
Mail: andreas@starbay.se

Turistrådet Västsverige är regionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor och ska genom sin verksamhet bidra till näringslivets hållbara utveckling och marknadsföring av Västsverige som destination. Några av verksamhetens viktigaste uppgifter är att utveckla turismprodukter och genomföra kampanjer i syfte att locka fler besökare till destinationen, samt att driva Västsverige.com - den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anna och Emil  Foto: BILDBYRÅN
Anna och Emil Foto: BILDBYRÅN
Ladda ned bild
Anna och Emil - 04 Foto: BILDBYRÅN
Anna och Emil - 04 Foto: BILDBYRÅN
Ladda ned bild
Anna och Emil - 02 Foto: BILDBYRÅN
Anna och Emil - 02 Foto: BILDBYRÅN
Ladda ned bild
Anna och Emil - 01 Foto: BILDBYRÅN
Anna och Emil - 01 Foto: BILDBYRÅN
Ladda ned bild

Dokument

Om

Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige
Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

+46 (0)31-81 83 00http://www.turistradet.com

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Oscarsnominerade världsstjärnor kan besöka Pater Noster18.3.2021 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Anthony Hopkins, Glenn Close, Gary Oldman och Sascha Baron Cohen är bara några av de celebriteter som kan komma till Pater Nosters nyrenoverade hotell på ön Hamneskär utanför Marstrand framöver. I alla fall om de nyttjar den gratisövernattning som finns i den exklusiva goodiebag som delas ut till samtliga nominerade i Oscarsgalans kategorier bästa manliga och kvinnliga huvud- och biroll samt bästa regi den 25 april.

Turistrådet samlar Västsveriges besöksnäring i Hållbarhetsklivet2.10.2020 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag tar Turistrådet Västsverige första steget för att lansera Hållbarhetsklivet, ett samlat initiativ för en hållbar besöksnäring. Hållbarhetsklivet uppmuntrar såväl offentliga som privata aktörer inom Västsveriges besöksnäring att med gemensam kraft ställa om till ett hållbart samhälle. Sajten hallbarhetsklivet.se släpps idag den 2 oktober och officiell lansering av hela Hållbarhetsklivet sker den 17 november.

Turistrådet uppmanar till ansvarsfull semester inom Västsverige4.6.2020 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

”Boka sommaren i Västsverige” – så lyder namnet på den satsning som Turistrådet Västsverige gör för att locka västsvenskarna till ansvarsfull semester på hemmaplan i sommar. - Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att inte resa längre än cirka två timmar från hemorten. Därför riktar sig denna satsning enbart till boende i Västsverige och i delar av Halland, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum