Ticket

Annorlunda sol- och badresmål i sommar

Dela

Mallorca och Kreta toppar listan över sommarens mest populära resmål – men andra, mer okända Medelhavsorter lockar svenska resenärer som vill upptäcka nya platser. Dhermi i Albanien, grekiska Alonissos, Antiparos och Parga samt turkiska Bodrum och Marmaris är sommarens doldisar bland alla härliga sol- och baddestinationer.

- Det är roligt att se hur svenska resenärer blir alltmer sugna på att upptäcka nya platser, oavsett om det handlar om sol och bad eller en mer äventyrlig semester. Även om bekvämligheten i ett välkänt resmål kan locka så kan mindre kända resmål ge helt andra upplevelser, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Dhermi i södra Albanien är en del av det som brukar kallas den albanska rivieran, som fler och fler researrangörer satsar på. I Dhermi finns massor av vackra stränder med fina badvikar. Prisläget i Albanien är mycket gynnsamt, vilket ger extra effekt vid dagens låga kronkurs.

Även i Grekland är prisläget förhållandevis fördelaktigt. De flesta svenska resenärer väljer klassiker som Kreta och Rhodos, men den charmiga lilla staden Parga på fastlandet i norra Grekland får mer och mer uppmärksamhet. Även Antiparos, en mysig ö i Kykladerna är en annan, mindre känd grekisk destination. Hit kommer besökare inte för nattlivets skull, utan för att njuta av lugnet och det trevliga folklivet.

Turkiets återkomst på semesterkartan har sedan i fjol varit ett faktum. För de flesta svenska turisterna lockar Antalyakusten, med Alanya som främsta resmål. Turkiet har dock många, mindre besökta orter för de resenärer som är ute efter en annan upplevelse. Framför allt vackra Bodrum och Marmaris är två städer väl värda ett besök. Den turkiska liran är dessutom en av de få valutor som den svenska kronan har stått sig relativt bra emot, vilket gör att Turkiet är ett av de mest prisvärda semesterländerna i sommar.

- Förra året såg vi en tydlig ökning av resor till östra Medelhavet, och denna ökning fortsätter även sommaren 2019. Dels finns det många, mindre kända resmål som erbjuder andra upplevelser än de mer kända medelhavsklassikerna, och dels är prisläget ofta mer fördelaktigt i denna del av regionen, säger Katarina Daniels.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation, samarbetsförslag eller allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32Katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Reserush till Tel Aviv för Eurovision16.5.2019 07:45:00 CESTPressmeddelande

Tel Aviv – ett spännande, exotiskt resmål som seglat upp som en av svenska resenärers trendigaste weekendstäder. Ett gigantiskt utbud av arkitektur, design, restauranger och legendariskt nattliv, tillsammans med en lång sandstrand. I år är Tel Aviv värd för Eurovision Song Contest, och svenskar som vill se Sverige tävla i semifinalen på torsdagen och naturligtvis även finalen på lördagen har gett en ökning av resebokningar till staden på 178 procent.

Kyligt vårväder ökar efterfrågan på utlandsresor10.5.2019 07:40:00 CESTPressmeddelande

Maj har hittills bjudit på betydligt kallare väder än vanligt, med snö- och hagelbyar på många håll runt om i landet. Detta har lett till att efterfrågan på utlandsresor till varmare temperaturer ökar. Många svenskar passar på att resa iväg inom de kommande veckorna, till exempel i samband med Kristi himmelsfärd eller Nationaldagen, medan andra vill garantera en varmare semester och därför ser till att solsäkra sommaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum