Stockholms stad

Årets hjärta finns på Solhemsskolan i Spånga

Dela

Nasrola Khoshdel, vaktmästare på Solhemsskolan, fick nyligen utmärkelsen ”Årets hjärta” på Framtidsgalan. Juryn hyllar Nasrola Khoshdel för hans engagemang och ”ståtliga vägg- och golvmålningar med naturvetenskapligt tema” som finns på Solhemsskolan.

Nasrola Khoshdel. Fotograf: Lina Högemark, Framtidsverket.
Nasrola Khoshdel. Fotograf: Lina Högemark, Framtidsverket.

På Framtidsgalan hyllas prestationer inom offentlig sektor. I år valde juryn att ta fram ett specialpris -  Årets hjärta - för att hylla Nasrola Khoshdel. I motiveringen hyllas Nasrola Khoshdel bland annat för sin omtänksamhet och ”ett engagemang långt utanför sin arbetsbeskrivning”.

- Jag känner mig tacksam och mer uppskattad. Livet känns roligare och skojigare nu, säger Nasrola Khoshdel, vaktmästare.

Geometriska former, periodiska systemet och multiplikationstabellen pryder Solhemsskolans väggar och golv. Nasrola Khoshdels handmålade avbildningar och utsmyckningen av skolans lokaler kom till som ett resultat av ett gemensamt initiativ av Martin Hellstadius Rangborg, skolans rektor, och Nasrola Khoshdel själv.

- Målningarna är tydliga och pedagogiska. Och barnen tycker om dem, säger Nasrola Khoshdel.

Fakta om Framtidsgalan

Framtidsgalan gick av stapeln den 9 november. Prestationer inom offentlig sektor hyllades. Vinnarna kom både från skolvärlden, vården samt stadsförvaltning, de valdes ut av jurygrupper från hela SverigeLäs mer här. 

Specialpris: Årets hjärta

Formuleringar från Framtidsverkets webbplats:

Under juryarbetet med att utse en vinnare i kategorin Årets Insats, stötte vi på en person som berörde oss så starkt att vi på Framtidsverket valde att ta fram ett specialpris med titeln "Årets Hjärta". Nasrola vann våra hjärtan med sin godhet. Med sitt otroliga engagemang och generositet gör han stor skillnad för många i sin närhet. Såklart ska han prisas för sitt stora hjärta. Ett stort grattis till Nasrola!

Juryns motivering

Nasrola har berikat Solhemsskolan i Spånga med några ståtliga vägg- och golvmålningar med naturvetenskapligt tema. Han färdigställde det hela under sommarlovet. Nasrola arbetar på Solhemsskolan sedan tre decennier tillbaka. Han vill lämna någonting efter sig innan han går i pension. Han vill lämna ett avtryck och göra skillnad. 

Nasrolas initiativ genom hans skapande konst har bidragit till ett kunskapslyft inom ämnena matematik, fysik och kemi på Solhemsskolan. Någonting som har gynnat både elever och lärare. En av väggmålningarna visar alla grundämnen (periodiska systemet) och en golvmålning visar multiplikationstabellen. Andra målningar handlar både om geometriska figurer och fysikaliska måttenheter. Samtliga målningar har ett tydligt didaktiskt syfte. Barnen och lärare tycker att målningarna är instruktiva. De tycker om dem för att de är att ett bra stöd för dem i undervisningen i de naturvetenskapliga ämnena. Det är tydligt och pedagogiskt.

Hans arbete har snabbt gett goda resultat framför allt när det gäller att väcka nyfikenhet och lust att söka djupare kunskap i olika ämnen. En före detta elev uttryckte det som att hon hade lärt sig mer i korridorerna än vad hon hittills gjort på lektionerna i de naturvetenskapliga ämnena efter att ha börjat på högstadiet. Han menar på att barn tar till sig saker på̊ ett annat sätt och Nasrola vill medverka till denna utveckling.  

Med ett engagemang långt utanför sin arbetsbeskrivning och otroliga omtänksamhet, blev Nasrola Khoshdel finalist i kategorin Årets Insats, men vinnare av priset Årets Hjärta.

Mer om galan och alla vinnare här.  

Kontakt: Nasrola Khoshdel, vaktmästare, Solhemsskolan, mail nasrola.khoshdel@edu.stockholm.se eller telefon 08-508 412 82

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Nasrola Khoshdel. Fotograf: Lina Högemark, Framtidsverket.
Nasrola Khoshdel. Fotograf: Lina Högemark, Framtidsverket.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum