Arla

Arla storsatsar i Linköping

Dela

Arla investerar 52 miljoner kronor i en ny förpackningslinje för bägare på mejeriet i Linköping. Investeringen görs för att framtidssäkra produktionen av créme fraiche och gräddfil, samtidigt som det möjliggör för högre effektivitet, volymer och leveranssäkerhet.

-    Varje år investerar vi omkring 100 miljoner i mejeriet i Linköping, i år ser det ut att bli mer. Vi ser hela tiden över möjligheter att utveckla produktionen för att kunna möta efterfrågan bland konsumenter. I dagsläget producerar vi varje vecka 1.2 miljoner bägare med créme fraiche och gräddfil, med den nya förpackningslinjen kommer vi kunna öka de volymerna, säger Mathias Carlsson, mejerichef på Arlas mejeri i Linköping.

På mejeriet i Linköping hanteras ungefär 220 miljoner kilo mjölk varje år. För att öka leveranssäkerheten och effektiviteten investerar Arla 52 miljoner kronor i en ny förpackningslinje för bägare. Den nya förpackningslinjen har ett modernare styrsystem, är smidigare för personalen att hantera och möjliggör för användandet av hållbara förpackningslösningar.

-    De två nuvarande förpackningslinjerna har vi haft sedan 1998, det är dags att förnya sig. Den nya förpackningslinjen är inte bara dubbelt så effektiv som de nuvarande två, den kommer även att bättre klara av omställningar i framtiden, öka leveranssäkerheten, och vara mer lättarbetad för personalen, säger Mathias Carlsson.

Installationen av den nya förpackningslinjen påbörjas under våren 2021 och beräknas vara färdig i juni 2022. Under en övergångsperiod kommer de två befintliga packlinjerna att vara i drift för att säkerställa en smidig övergång och att produktionen fortsätter som vanligt. Därefter kommer en av de gamla förpackningslinjerna för bägare att tas bort.

På mejeriet i Linköping tillverkas utöver créme fraiche och gräddfil bland annat mjölk, yoghurt och laktosfria produkter för butiker i hela Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

 

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 8 900 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla i Sverige hem åt varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. I dag har Arla tolv mejerier i Sverige som drivs till 100 procent på grön el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

 

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum