Unionen

Avtal klart för hockeyspelarna i högsta ligan

Dela

Under dagen har Unionen tillsammans med Arbetsgivaralliansen tecknat ett kollektivavtal för samtliga damhockeyspelare som spelar i den högsta ligan, SDHL.

- Kollektivavtalet är en stor framgång och ett viktigt steg i rätt riktning för damhockeyn, med det på plats ser vi till att spelarna får bättre villkor under karriären, säger Lukas Ringqvist, avtalsansvarig för Unionens avtal inom idrotten.

Spelarna har i förhandlingarna efterfrågat försäkringar, avsättning till pension samt omställningsstöd under och efter karriären i avtalet. Kollektivavtalet reglerar även villkor för ledighet, semester och sjuklön.

- Det är en seger för spelarna men arbetet slutar inte där, tillsammans med Arbetsgivaralliansen kommer vi nu fokusera på att utveckla avtalet vidare så att spelarna har de bästa möjliga förutsättningarna, säger Lukas Ringqvist.

Avtalet är ett resultat av ett givande samarbete mellan spelarföreningen för ishockeyspelare SICO, samt spelarna i ligan. Kollektivavtalet gäller från och med den 1 oktober 2020 och gäller tillsvidare.

Kontakter

Om

Unionen
Unionen
Olof Palmes gata 17
105 32 Stockholm

08-504 151 00http://www.unionen.se/

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar, varav mer än 29 000 förtroendevalda på över 86 000 arbetsplatser. Vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden.

Utöver våra yrkesverksamma medlemmar välkomnar Unionen även egenföretagare, chefer och studenter. Vi finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, ensamföretag, organisationer och föreningar.

Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Följ Unionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Unionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum