Stockholms stad

Besök vuxmässan på Kulturhuset Stadsteatern 19 och 20 oktober

Dela

Stockholms stads årliga vuxenutbildningsmässa är öppen för alla. Här kan stockholmarna ta del av alla stadens utbildningar som erbjuds genom komvux, yrkeshögskolan, sfi, och särvux. På plats kan besökarna få information om, råd kring och jämföra ett stort antal både teoretiska och yrkesinriktade vuxenutbildningar, inte minst inom bristyrken, där chansen att få jobb är mycket stor.

Stort utbud av utbildningar i Stockholm

Vuxenutbildningscentrum finns med på plats för att hjälpa besökarna hitta rätt i utbudet. Mässan vänder sig till den som vill studera och bli en av 45 000 personer som går en vuxenutbildning i år. Mässan äger rum varje höst sedan många år tillbaka.

–Vuxenutbildningen är högaktuell, aldrig tidigare har vi haft så många som studerar hos oss. Arbetsmarknaden rör sig snabbt och stockholmarna har goda möjligheter att utbilda sig eller uppdatera sina kunskaper när det behövs så att arbetsgivare kan hitta den kompetens de behöver, säger Bengt Jönsson, chef för Vuxenutbildning Stockholm.

Under de två dagarna medverkar 25 skolor och besökarna får möjlighet att möta studie- och yrkesvägledare samt andra intressanta aktörer som till exempel CSN.

– Att samlat kunna få mer information och snabb vägledning är ett bra erbjudande. Förra året upplevde 97% av besökarna att de fick den hjälp de behövde på mässan och vi hoppas på lika fina resultat i år, avslutar Bengt Jönsson.

Fakta om VUX-mässan 2017

När: 19-20 oktober klockan 10:00-18:00

Var: Kulturhuset Stadsteatern, plan 3, Sergels torg

Utställare 2017: 30 skolor/verksamheter

Antal besökare 2016: 2 500

För mer information

Rebecka Glaser, samordnare av komvuxmässan, 08-508 35 550

stockholm.se/vuxmassan

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum