Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman visiterar Askersund-Hammars församling

Dela

På tisdag och onsdag, den 24-25 september, genomför biskop Johan Dalman en visitation i Askersund-Hammars församling. Programmet rymmer bland annat ett besök i Zinkgruvan och en samtalskväll om att vara ung i Askersund.

Biskopen kommer till Askersund-Hammars församling för att lyssna och samtala med medarbetare om glädjeämnen och utmaningar. Biskopen möter också kyrkorådet för samtal.

Som ett led i att lära känna församlingen besöker biskopen en av de stora arbetsgivarna på orten, Zinkgruvan. Det blir studiebesök i gruvan och företagspresentation där också kommunchef Marie Hillman deltar.

På kvällen blir det mässa i Sofia Magdalena kyrka då ett nytt mobilt altare tas i bruk – biskopen inviger det med olja. Efter mässan följer församlingsafton med tema ”Ung i Askersund”. Där medverkar bland andra Claes Leverström, präst i Evangeliska fosterlandsstiftelsen, och Annika Restadh, kommunal enhetschef kultur och aktivitet. Sofia Magdalena kyrka. Kyrkoherde Anna Söderström Wikell är moderator.

Tid: Tisdag den 24 september, kl 18.00, församlingsafton 18.30.
Plats: Sofia Magdalena kyrka

Välkomna!

Under onsdagen den 25 september blir det bland annat besök på Sjöängen – kulturcentrum i Askersund, med rundvandring och samtal.
Biskopsvisitationen avslutas med en Visitationshögmässa den 13 oktober i Landskyrkan. 

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Fakta
Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet i bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum