Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman visiterar Mariefreds församling

Dela

På onsdag och torsdag, den 17-18 november, genomför biskop Johan Dalman en visitation i Mariefreds församling. Biskopen kommer bland annat att leda onsdagens kvällsmässa.

Biskopen kommer till Mariefreds församling för att lyssna och samtala med medarbetare om glädjeämnen och utmaningar. Biskopen möter även församlingens ungdomar och kyrkorådet.

På programmet står bland annat besök på kriminalvårdsanstalten Bondängen och på två grundskolor där han samtalar med elever och rektorer. Efter onsdagsskvällens mässa är det mingel, musik och mat i församlingshemmet, då ungdomarna även kommer att placera biskopen i "Heta stolen".

Biskopsvisitationen avslutas med en Visitationshögmässa den 5 december kl. 11:00 i Mariefreds kyrka.

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Fakta: Biskopsvisitationer
Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet i bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.

Nyckelord

Kontakter

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum