Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman visiterar Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Dela
Den 20-21 september genomför biskop Johan Dalman en visitation i Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö. Biskopen kommer bland annat att samtala med Jonas Carnesten, programledare på Sveriges Radio P4, om domkyrkans betydelse förr och nu.

Biskopen kommer till Strängnäs domkyrkoförsamlingen med Aspö för att lyssna och samtala med medarbetare om församlingens glädjeämnen och utmaningar. Biskopen möter också församlingens ungdomar och förtroendevalda, genom representanter från kyrkorådet.

Dagarna kommer att belysa församlingens roll i samhällsbygget, bland annat genom samtal med representanter från kommunen och andra lokala aktörer och ett seminarium om social utsatthet i Strängnäs.

Välkommen till de offentliga samlingarna:

Tisdag 20 september

08.30 Morgonbön i domkyrkan
12.00 Lunchmässa i domkyrkan
18.00 Levande katedral – då och nu. Samtal i domkyrkan mellan biskop Johan Dalman och Jonas Carnesten, programledare på Sveriges Radio P4. Domkyrkoorganist Torvald Johansson spelar katedralmusik.

Onsdag 21 september

08.30 Morgonbön i Aspö kyrka. Efter morgonbönen följer fika och samtal om gudstjänstlivet i Aspö kyrka och visning av minneslunden.
18.30 Mässa med ungdomarna i domkyrkan.

Biskopsvisitationen avslutas med en Visitationshögmässa den 16 oktober i Strängnäs domkyrka.

För mer information:

Magdalena Öhrling
Viskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Biskopsvisitationer
Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet i bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

Biskopen auktionerar ut brittisk tebjudning för en mer rättvis värld22.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

En brittisk tebjudning och ett dalmanskt bokpaket. Det är biskop Johan Dalmans bidrag i årets Traderaauktion till förmån för Act Svenska kyrkans fastekampanj. - Jag ser fram emot att få välkomna vinnaren med vänner till biskopsgården och samtidigt stödja Svenska kyrkans viktiga arbete med att minska hungern i världen. Det är min, och förhoppningsvis många andras, ”cup of tea”, säger biskop Johan Dalman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum