Lunds stift, Svenska kyrkan

Biskop Johan har utsett sitt första ungdomsråd

Dela

Det är viktigt att veta hur ungdomar tänker. Vilka frågor och tankar är viktiga i deras liv? Hur tänker de kring tro och kyrka? Hur är livet på landsbygd och i städer? I höst startas biskop Johans första ungdomsråd.

Foto: Martin Lindeborg
Foto: Martin Lindeborg

26 nomineringar från olika delar av Lunds stift (Skåne och Blekinge) har inkommit och tio ungdomar har valts ut utifrån en mängd olika sökkriterier.

- Det har varit en stor glädje för mig att läsa om alla dessa fantastiska och engagerade ungdomar som finns i vårt stift. Jag ser verkligen fram emot att få träffa Ungdomsrådet och påbörja en spännande resa tillsammans, säger biskop Johan.

Biskopens ungdomsråd 2017-2018:
Victoria Hansen, Glimåkra-Hjärsås pastorat
Alexander Larsen, Höganäs församling
Sigrid Nikka, Höllvikens församling
Ted Zetterberg, Eslöv pastorat
Wilma Mejerblad, Asarum-Ringamåla pastorat
Johannes Bexell, Perstorps församling
Minou Thörn, Kvistofta församling
Elsa Bengtsson, Munka-Ljungby församling
Richard Tegger, Malmö pastorat
Nicole Ridegård, SKUL (Svenska Kyrkans Unga i Lunds stift)

Ungdomsrådet träffas fyra gånger i Lund för att samtala både om frågor som ungdomarna själva vill lyfta men också vad biskopen behöver få ungdomarnas tankar kring.

För mer information: 
Stiftsadjunkt Fredrik Beverhjelm
fredrik.beverhjelm@svenskakyrkan.se

Stiftskonsulent Peter Lindberg
peter.lindberg@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Martin Lindeborg
Foto: Martin Lindeborg
Ladda ned bild

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 165 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlings-verksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

Konstverk av Nathan Coley öppnar upp för dialog med Lunds invånare14.11.2017 10:16Nyheter

Ett konstverk av den internationellt välkända brittiska konstnären Nathan Coley installeras i anslutning till Lunds domkyrka. Det är starten för Råängens konst- och arkitekturprogram, Lunds domkyrkas arena för samtal med allmänheten i Lund, om vad som händer på Domkyrkans marker i Brunnshög. Coleys konstverk är en ljusskulptur som heter "Heaven Is A Place Where Nothing Ever Happens” (Himmelen är en plats där ingenting någonsin händer). Efter att verket skapades 2008, har det installerats i olika kontexter på olika ställen, exempelvis på Kunstmuseum Kloster i Magdeburg (Tyskland) och i den engelska kuststaden Folkestone. Titeln på verket kommer från en sångtext av Talking Heads från 1979. ”Det finns en lång relation mellan konstnärer och Domkyrkan. Själva kyrkorummet är en konstnärlig gestaltning med spår från många tider. Det inspirerar till en fortsatt dialog med samtidskonsten. Som nu, med Nathan Coleys verk tillfälligt placerat vid Domkyrkans absid! Genom konsten kan vi dela erfaren

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum