Lunds stift, Svenska kyrkan

Biskop Johan inviger meditationsplats i Arild

Dela

Tisdag den 23 juni klockan 18 invigs Arilds meditationsplats i Missionshusets trädgård. Biskop Johan Tyrberg välsignar platsen och håller ett anförande om bön. Med anledning av rekommendationerna gällande coronapandemin måste de som vill delta föranmäla sig.

Arilds meditationsplats. Foto: Ulla-Stina Rask.
Arilds meditationsplats. Foto: Ulla-Stina Rask.

Den nya meditationsplatsen i Arild ska erbjuda en möjlighet för den som vill sitta ner och låta tankarna flyta en stund. Meningen är att platsen genom att vara öppen för alla ska kunna förena människor och intressen. Det finns också förhoppningar om att kunna bjuda in till pilgrimsvandringar och andra vandringar.
– Vi har de senaste åren bjudit in till korta pilgrimsvandringar från Missionshuset via Arilds källa och Katolska kapellet tillbaka till Arild och mässan i Arilds kapell. Vi har också sett att allt fler vandrare går på Kullaleden precis utanför trädgården. Detta har lett till att vi haft Missionshuset öppet på dagarna under sommartid för vandrare. Meditationsplatsen är tänkt som en rast- och viloplats för vandrare, berättar Maria Tyrberg som är ordförande i Missionsföreningen.

Vid meditationsplatsen finns ett kors, bibelord på plattor och en bänk med utsikt mot havet. Hur korset skulle utformas var en process där många, bland annat konstsmeden Lars Otto Lindskog, var engagerade. I korset finns fem hål som symboliserar Kristi fem sår. När hålen skulle göras fick representanter för Byalaget, Kapellvärdarna, Det ekumeniska samarbetet i Arild, Missionsföreningen och Brunnby församling vara med.
– Vi fick veta att det finns en tradition i Kullabygden med att märka tvärbjälkar i takstolar med fem hål – vilket anknyter till ett kors som finns på Heljarödsgården, som också ligger nära Kullaleden och som vi vill samverka mer med, säger Maria Tyrberg.

Anmälan till invigningen av meditationsplatsen görs på webben: www.arild.nu

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Arilds meditationsplats. Foto: Ulla-Stina Rask.
Arilds meditationsplats. Foto: Ulla-Stina Rask.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 163 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum