Västerås stift, Svenska kyrkan

Biskop Mikael Mogren släpper ny bok i påsk

Dela
Mikael Mogren vill förmedla kraft och mod till människor i sin nya bok, Ge inte upp!

- Jag vill med min bok dela med mig av berättelser som jag har hört, och möten med människor, som har gett mig hopp och livsmod, säger Mikael Mogren, biskop i Västerås stift.

I boken finns berättelser om kända människor som heliga Birgitta, Ferdinand Boberg och Lydia Wahlström. Men här finns även berättelser om vanliga, okända människor som Mikael Mogren mött eller hört talas om.

Boken kommer ut lagom till påsk. Den kommer att finnas gratis i kyrkor och församlingshem i hela Västerås stift.

- Jag skriver inte för att tjäna pengar utan jag vill bara sprida det jag själv kämpar med. Om man ändå vill betala något för boken kan man skänka beloppet till Act svenska kyrkan. Jag hoppas också att de som vill tar med sig flera exemplar och delar ut till andra som behöver läsa den, säger Mikael Mogren.

Kontakter

Bilder

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum