Göteborgs stift

Biskop Susanne Rappmann - gäst i poddar

Dela

I dagarna släpps ett nytt avsnitt av "Bönepodden" utgiven av Löftadalens pastorat. Denna gång är biskop Susanne Rappmann gäst. Tidigare har biskop Susanne medverkat som gäst i "Förhandlingspodden" och "Behåll hatten på". Inom kort medverkar biskopen även i en inspelning på Göteborgs universitet, i samband med hennes besök på Teologisk forum.

Kommunikatör Andreas Karlsson, komminister Jacob Molén och biskop Susanne Rappmann förbereder sig för inspelning av Bönepodden. Foto: Torgny Lindén.
Kommunikatör Andreas Karlsson, komminister Jacob Molén och biskop Susanne Rappmann förbereder sig för inspelning av Bönepodden. Foto: Torgny Lindén.

Biskopen i Göteborgs stift Susanne Rappmann blir nästa gäst-poddare i Bönepodden. I avsnitt 26 av Bönepodden kommer Susanne Rappmann att dels hålla i det vanliga poddavsnittet och dels samtala om bön med prästen Jacob Molén. Det blir ett innerligt samtal som både handlar om vad bönen spelar för roll på ett personligt plan men också om bön i prästyrket och om tips på hur man själv kan tänka kring bön.

- Jag tycker om det nära samtalet, säger biskop Susanne. När vi möts i ett samtal händer det något. Vi delar tankar med varandra, vi lär känna och förstå varandra. I podden finns det nära samtalet mellan två människor samtidigt som vi bjuder in lyssnare att ta del av våra tankar.

Bönepodden startades 2018 av Andreas Karlsson, Jacob Molén och Siw Ölmelid som jobbar i Svenska kyrkan, Löftadalens pastorat (Åsa & Frillesås tätorter med omnejd). Podcasten släpper ett nytt avsnitt varje fredag.

Genom Bönepodden får lyssnaren en möjlighet att slappna av och få tid till egen reflektion och meditation över olika ämnen. I många fall är lugnet, stillheten och den egna reflektionen en bristvara i dagens samhälle. Detta vill Bönepodden hjälpa till att motverka.

Jacob Molén, en av initiativtagarna, säger så här om podden:
- Det är en podcast som tar lyssnarens delaktighet på allvar. Som lyssnare får man möjlighet och utrymme att reflektera över Guds ord och pröva sina egna tankar i lugn och ro.

Bönepoden har hämtat inspirationen från liknande podcasts i bland annat England och är en av de första i sitt slag i Sverige. Varje avsnitt kopplas till söndagens tema och kan på så sätt även bli en fördjupning av de gudstjänster som hålls under helgerna.

Bönepodden (avsnitt 26 släpps fredag den 1 mars)
https://www.svenskakyrkan.se/loftadalen/bonepodden 
Direktlänk till avsnitt 26 med biskop Susanne Rappmann

Behåll hatten på
Vi pratar om kroppen med biskop Susanne Rappmann. Hur är det egentligen med vårt eget förhållande till kroppen? Vad gör det med oss om vår Gud bär sår? Finns det gränser som inte får passeras och hur är det egentligen med gränsöverskridande kroppar? Är hjärnan viktigare än foten?
https://poddtoppen.se/podcast/1356044176/behall-hatten-pa/behall-hatten-pa-om-kroppen-gast-biskop-susanne-rappmann 

Förhandlingspodden
Det sägs ju att man ska känna sin motpart och veta hur man pratar med densamma. Så, vem är Gud och hur pratar man med Gud? Varför finns det ondska i världen om Gud är god och allsmäktig. Och hur ska man sköta snacket med Sankte Per så att man kommer till himlen och inte helvetet när man knackar på den dörren en dag. Biskop Susanne Rappmann tar med oss på ett annorlunda avsnitt där vi lär oss att förhandla med Gud.
https://podcasts.nu/avsnitt/forhandlingspodden/biskop-susanne-rappmann-att-forhandla-med-gud 

Presskontakt Bönepodden: 
Andreas Karlsson, kommunikatör
0760 03 05 04 
andreas.karlsson@svenskakyrkan.se 

Presskontakt biskop Susanne Rappmann:
Torgny Lindén, pressekreterare
0706-33 12 87
torgny.linden@svenskakyrkan.se 

Nyckelord

Kontakter

Torgny LindénPressekreterare

Kontaktperson för biskop Susanne Rappmann samt stiftsstyrelse och domkapitel i Göteborgs stift. Även länk till församlingar i stiftet (Bohuslän, Halland och Sydvästra delen av Västergötland)

0706-331287torgny.linden@svenskakyrkan.se

Bilder

Kommunikatör Andreas Karlsson, komminister Jacob Molén och biskop Susanne Rappmann förbereder sig för inspelning av Bönepodden. Foto: Torgny Lindén.
Kommunikatör Andreas Karlsson, komminister Jacob Molén och biskop Susanne Rappmann förbereder sig för inspelning av Bönepodden. Foto: Torgny Lindén.
Ladda ned bild

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

Svenska kyrkan vädjar: Låt inte begravningarna vänta27.3.2020 12:32:13 CETPressmeddelande

I ett brev till begravningsbyråerna vädjar kyrkogårdsförvaltningen och kyrkoherdarna i Göteborg om att begravningar ska genomföras. De ser med oro på att begravningar nu skjuts upp på grund av smittorisken. Dels handlar det om förvaring av stoft, dels om att trycket på begravningstider blir för stort när coronakrisen är över. Men det handlar också om att hjälpa sörjande att komma vidare i sin sorgebearbetning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum