Bonnier News

Bonnier News Local startar nyhetssajt i Österåker

Dela

Nu i Österåker, så heter Bonnier News nya nyhetssajt som lanseras på onsdag 31 augusti. En lokal redaktion ska bevaka skärgårdskommunen nordost om Stockholm. – Det här är en unik satsning. Att en traditionell mediekoncern startar ett nytt lokalt nyhetsmedium är extremt ovanligt, säger Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local.

Nu i Österåkers redaktion består av Rikard Bäckman, Dina Haglund och Rebecka Axerup. Foto: Bonnier News
Nu i Österåkers redaktion består av Rikard Bäckman, Dina Haglund och Rebecka Axerup. Foto: Bonnier News

På onsdag den 31 augusti är det premiär för Nu i Österåker. Den helt digitala nyhetskanalen har redaktion i centrala Åkersberga och finns som sajt, app, i nyhetsbrev och i sociala medier. 

– Det här är något vi sett fram emot länge. Går det att göra lokal journalistik av hög kvalitet i en kranskommun till Stockholm? Ja, vi tror det då Österåker, med omkring 50 000 invånare, saknar kontinuerlig bevakning, säger Mikael Nestius.

– Vi vill ta reda på om det går att göra en rent digital lokal sajt med prenumerationsintäkter som bärande affärsidé. Vi tror att det går att bygga en digital prenumerationsaffär i ett medium för att stärka den lokala bevakningen, och i längden också den lokala demokratin, fortsätter Mikael Nestius.

Redaktionen leds av Rikard Bäckman, Åkersbergabo med förflutet från såväl Mittmedia som Bonnier News Local, där han senast drev sajten Bandypuls och också arbetade med inköp av livesporträttigheter. Med sig har han reportrarna Dina Haglund och Rebecka Axerup.

– Det här är för för häftigt för att inte vara med om. Det är speciellt och i någon mening är vi med och skriver historia, säger Rikard Bäckman, som länge sett ett behov av en digital nyhetskälla i kommunen.

– Människor är ju intresserade av att veta vad som händer i deras omgivning. I dag skrivs det mycket i lokala Facebook-trådar när något speciellt händer, men det tappar ofta i seriositet och trovärdighet. Vi kommer vara här och nu, vi är på plats och rapporterar på riktigt när det händer. Journalistiken ska vara fräsch och aktuell med ett modernt tilltal, säger Rikard Bäckman.

Att använda sig av alla de verktyg som finns för att göra artiklarna tilltalande och lättillgängliga, blir också viktigt.

– Vi ska jobba med bilder, med rörligt och maxa presentationen med de medel som vi har.

Lagom till lanseringen sänder Nu i Österåker på lördag Svenska Cupen-mötet i fotboll mellan IFK Österåker och Jönköping Södra.

Sajten kommer nås på www.nuiosteraker.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nu i Österåkers redaktion består av Rikard Bäckman, Dina Haglund och Rebecka Axerup. Foto: Bonnier News
Nu i Österåkers redaktion består av Rikard Bäckman, Dina Haglund och Rebecka Axerup. Foto: Bonnier News
Ladda ned bild
Nu i Österåkers redaktion består av Rikard Bäckman, Dina Haglund och Rebecka Axerup. Foto: Bonnier News.
Nu i Österåkers redaktion består av Rikard Bäckman, Dina Haglund och Rebecka Axerup. Foto: Bonnier News.
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra över 100 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Färre utgivningsdagar för fem av Bonnier News Locals titlar17.11.2022 09:32:00 CET | Pressmeddelande

För att säkerställa ytterligare digital transformation och långsiktig journalistisk utveckling, väljer Bonnier News Local att justera utgivningsfrekvensen för fem av sina papperstidningar. Våren 2023 kommer Smålänningen, Värnamo Nyheter, Falköpings Tidning, Västgöta-Bladet och Skaraborgs Läns Tidning gå i samma fotspår som flera av koncernens övriga titlar och gå till utgivning tre dagar i veckan.

Bonnier News inleder förhandlingar om vidareutveckling av sin kommersiella verksamhet8.11.2022 11:35:05 CET | Pressmeddelande

Bonnier News har i dag inlett fackliga förhandlingar om att ta ytterligare steg för att samordna sina verksamheter för läsarintäkter och annonsförsäljning under en gemensam avdelning. Man avser också att öka samarbetet mellan den nya kommersiella avdelningen och Bonnier News techorganisation. Genom omorganisationen vill man effektivisera, hitta nya arbetssätt samt öka kunskapsdelningen mellan team och avdelningar.

Storsatsning på livesända skidtävlingar – Bonnier News skriver nytt treårsavtal med Svenska Skidförbundet längd24.10.2022 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Redan förra vintern sändes ett stort antal nationella längdskidtävlingar på Expressen och Bonnier News lokala titlar. Nu utökas samarbetet med Svenska Skidförbundet längd, då ett nytt treårsavtal är klart och över 30 tävlingsdagar livesänds under kommande säsong. – Skidorna är en av de sporter som engagerar våra läsare och tittare allra mest, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum