Bonnier News

Bonnier News utvecklar varumärkesidentiteten – lyfter fram det fria ordet

Dela

Tillsammans med Bonnier Group har Bonnier News under våren gjort ett stort varumärkesarbete. Resultatet är dels en ny logotyp, dels ett förtydligande av berättelsen om vilka man är, var man kommer ifrån och vart man är på väg.

Bonnier har i över 200 år varit banbrytande inom publicistik. Sedan 1800-talets slut har nyhetsförmedling varit en stor och viktig del i Bonniers verksamhet och sedan våren 2022 är all journalistisk verksamhet samlad i ett och samma affärsområde, Bonnier News, som i dag är Nordens största mediehus.

I samband med att verksamheten vuxit har också behovet att förtydliga varumärket och dess relation till moderbolaget Bonnier Group blivit större. Därför har Bonnier News tillsammans med Bonnier Group under våren genomfört ett stort varumärkesarbete.

Resultatet är inte bara en ny tydligare logotyp, utan också en förtydligande berättelse om vilka man är.

– Grunden i vårt arbete är, och har alltid varit, den fria journalistiken. Vi startade en tidning som motvikt till nazismen under andra världskriget, vi startade affärstidningar i Baltikum efter Berlinmurens fall och vi är med och startar en oberoende nyhetssajt på ryska mitt under pågående krig i Europa. Det här är alltså inget nytt vi kommit på, det fria ordet finns djupt rotat och det är det vi vill förtydliga, säger Elsa Falk, kommunikationschef.

Ambitionen är att stärka Bonnier News varumärke vilket ska bidra till tydlighet, till exempel vid rekryteringar.

– Det finns ett stort intresse för att arbeta hos Bonnier News. Vår verksamhet, som i mångt och mycket är en väldigt viktig samhällsfunktion, lockar. Likaså engagerar namnet Bonnier. Våra medarbetare är stolta över att arbeta för det fria ordet, och det vill vi dra ännu mer nytta av, säger Anna Lotsander, Head of Talent & Development. 

De nästan 150 enskilda varumärkena ska också fortsättningsvis vara de klarast lysande stjärnorna.

– Det är våra tidningar och dess verksamheter som är grunden i allt vi gör. Därför är det viktigt att de även fortsättningsvis är självständiga gentemot läsarna. Men genom att samarbeta inom koncernen är vi starka och kan dra nytta av varandra. Tillsammans för vi det fria ordet framåt, säger Elsa Falk.

Bonnier News nya logotyp och berättelse börjar implementeras i morgon 1 september 2022. Ambitionen är att det tillspetsade varumärket ska vara fullt implementerat vid årsskiftet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra över 100 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Färre utgivningsdagar för fem av Bonnier News Locals titlar17.11.2022 09:32:00 CET | Pressmeddelande

För att säkerställa ytterligare digital transformation och långsiktig journalistisk utveckling, väljer Bonnier News Local att justera utgivningsfrekvensen för fem av sina papperstidningar. Våren 2023 kommer Smålänningen, Värnamo Nyheter, Falköpings Tidning, Västgöta-Bladet och Skaraborgs Läns Tidning gå i samma fotspår som flera av koncernens övriga titlar och gå till utgivning tre dagar i veckan.

Bonnier News inleder förhandlingar om vidareutveckling av sin kommersiella verksamhet8.11.2022 11:35:05 CET | Pressmeddelande

Bonnier News har i dag inlett fackliga förhandlingar om att ta ytterligare steg för att samordna sina verksamheter för läsarintäkter och annonsförsäljning under en gemensam avdelning. Man avser också att öka samarbetet mellan den nya kommersiella avdelningen och Bonnier News techorganisation. Genom omorganisationen vill man effektivisera, hitta nya arbetssätt samt öka kunskapsdelningen mellan team och avdelningar.

Storsatsning på livesända skidtävlingar – Bonnier News skriver nytt treårsavtal med Svenska Skidförbundet längd24.10.2022 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Redan förra vintern sändes ett stort antal nationella längdskidtävlingar på Expressen och Bonnier News lokala titlar. Nu utökas samarbetet med Svenska Skidförbundet längd, då ett nytt treårsavtal är klart och över 30 tävlingsdagar livesänds under kommande säsong. – Skidorna är en av de sporter som engagerar våra läsare och tittare allra mest, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum