Branäsgruppen

Branäs stänger och Vallåsen öppnar

Dela

Påskhelgen blir även säsongens sista i Branäs som trots den sena påsken stänger med alla nedfarter och längdspår fullt öppna. Samtidigt öppnar Vallåsen Bike Park med samtliga leder öppna. Två säsonger och full verksamhet för Branäsgruppen.

Påsk i Branäs
Påsk i Branäs

Påskhelgen blir hektisk för Branäsgruppen som stänger en vinteranläggning och öppnar en sommaranläggning. 

Till säsongspremiären den 14 december öppnade Branäs upp 22 nedfarter, fler än någonsin tidigare. Detta till viss del tack vare gynsamma väderförhållanden i snösäkra Branäsdalen men framförallt tack vare Branäsgruppens målmedvetna satsning på snötillverkning och lagring. 

-Branäsgruppen har ett uttalat mål att bli bäst på snö. Vi har fyra mindre skidanläggningar som ligger i mellersta och södra Sverige och där kan vi inte förlita oss på den naturliga snön alla år. De erfarenheter vi bygger där använder vi på alla våra anläggningar. Så lite paradoxalt är bieffekten av de tuffa förhållandena i södra Sverige att vi blir ännu bättre på snö i Branäs, säger Mikael Elford, marknadschef på Branäsgruppen. 

Satsningen har gett frukt och när Branäs nu stänger ned anläggningen för säsongen så är det, trots att det är en bra bit in i april, med fullt öppna skidområden. 30 av 30 nedfarter och 28 kilometer längdspår av 28 möjliga. 

-Rent teoretiskt skulle vi kunna ha öppet några veckor till men kostigt nog verkar folk ha andra intressen än skidåkning tillägger Mikael Elford med ett leende. 

Ett sådant intresse är downhillcykling. Samtidigt som Branäsgruppen stänger ned en liftanläggning med snö öppnar de upp en annan utan snö. 

Vallåsen Bike Park är södra Sveriges största bike park med 10 leder, sittlift och pump track. 

-Inför säsongen har vi restaurerat och maskingrävt hela Spruffsleden från start till mål. Vi har köpt in nya hyrcyklar och flyttat hyran till nya lokaler. Senare i vår kommer ytterligare en pump track att byggas och vi kommer även att bygga en teknikbana med lite hinder och utmaningar säger Viktor Troedsson, ansvarig för Vallåsen Bike Park

Vallåsen Bike Park öppnar kl 16.00 på skärtorsdagen. 

-Det är klart att man har lite premiärnerver, vi har ju laddat för det här rätt länge och allt skall ju klaffa, från bokningssystem till liftar. Men jag är inte orolig, det skall bli kul att träffa alla stammisar avslutar Viktor Troedsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Påsk i Branäs
Påsk i Branäs
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum