Svenska Danssportförbundet

Breaking till OS 2024 - Toppgruppen till Bosön

Dela
Med fokus på OS genomförs det andra elitsatsningslägret.
Elli Eklund, Breaking Foto: Niklas Zettergren
Elli Eklund, Breaking Foto: Niklas Zettergren

På fredag samlas breakarna som är uttagna till Svenska Danssportförbundets OS-satsningen, på Bosön. Det är tre intensiva dagar som väntar med träning, teori och fystester. Riksidrottsförbundets labbpersonal leder fystesterna.

Svenska Danssportförbundets projektledare och Breaking-koordinator i OS-satsningen, Ferhat Duz, leder breakarna genom helgens alla moment. Ferhat har en lång erfarenhet av Breaking och internationellt tävlande i de större sammanhangen, inte minst som Red Bull-breakare. Ferhat har dessutom en kandidatexamen i idrottsvetenskap, som kommer att bidra mycket positivt i utvecklingen av breakarna.

Projektledare i breddsatsningen inom Breaking, Tobias ”Marre” Marin, föreläser om bedömning - ur domarens perspektiv. Marre förstärker Breakingsatsningen inom förbundet genom att fokusera på utveckling av tävlingssystem, få i gång breddläger, utbildning för både domare och tränare samt ha kontakt med förbundets föreningar när det gäller Breaking. Han har erfarenhet av nationellt och internationellt tävlande, är en av förbundets internationella domare i Breaking och en van organisatör av både tävlingar och läger.

Förhoppningen är att helgen levererar teamkänsla, prestation, resultat och mycket positiv energi.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elli Eklund, Breaking Foto: Niklas Zettergren
Elli Eklund, Breaking Foto: Niklas Zettergren
Ladda ned bild

Om

Svenska Danssportförbundet
Svenska Danssportförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

+46 8 699 65 70http://www.danssport.se

Svenska Danssportförbundet är medlem i Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja, utveckla och administrera svensk dans och danssport. Över 70 dansstilar finns representerade inom förbundets 180 föreningar och dansas av närmare 40 000 dansare i Sverige. Dans utövas som träning, tävling, lek eller uppvisning och kan utövas av alla.

Tävlingsverksamheten erbjuder både nationell och internationell tävlingskalender. Team Sweden består av 8 landslag och en bred elitverksamhet.  

Förbundet är medlem i Sveriges Olympiska Kommitté, World Dance Sport Federation, World Rock´n Roll Confederation, World Swing Dance Council samt World Artistic Dance Federation.

Följ Svenska Danssportförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Danssportförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum