Folkets Hus och Parker

Calle Nathanson till ABF Stockholm

Dela

Calle Nathanson har idag meddelat att han den 10 april nästa år lämnar sin tjänst som vd för Riksorganisationen Folkets hus och Parker, för att tillträda som koncernchef och studieombudsman på ABF Stockholm.

Calle Nathanson har i närmare 10 år varit vd för Folkets Hus och Parker, under en tid som inte saknat vare sig kulturpolitiska eller samhällspolitiska utmaningar.

–Calle har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla och leda organisationen och dess mångfacetterade verksamhet, tillsammans med styrelse, personal och medlemmar.

Han har tagit en aktiv roll i den kulturpolitiska debatten, och alltid lyft fram betydelsen av mötesplatser i hela landet, samt vikten av konst, kultur och bildning som en grundläggande och omistlig del i vår demokrati. Vi önskar honom ett stort lycka till i sin nya roll som chef över ABF Stockholm! säger Gunilla Carlsson, styrelseordförande för Folkets Hus och Parker.

Calle Nathanson har nu några intensiva månader framför sig innan han lämnar stafettpinnen vidare.

– Folkets Hus och Parker är en unik folkrörelse med fantastiska verksamheter och medlemsföreningar i hela landet. Tillsammans ser vi till att det finns mötesplatser, kultur, scenkonst, dansgolv, konserter, bildkonst, biografer och livesänd opera i hela Sverige. Jag lämnar nu, efter snart 10 år som vd, med varm hand stafettpinnen vidare. Jag vill tacka all fin personal som gör ett otroligt bra jobb, den engagerade styrelsen och medlemsföreningarna som driver viktig verksamhet året runt i hela landet! säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Calle Nathanson tillträder sin nya tjänst på ABF Stockholm den 11 april 2023.

Folkets Hus och Parker påbörjar nu rekryteringen av en ny vd.

 

För mera information, kontakta:

Gunilla Carlsson

Styrelseordförande Folkets Hus och Parker

gunilla.c.carlsson@riksdagen.se

070-218 91 13

Calle Nathanson

Vd Folkets Hus och Parker

Calle.nathanson@folketshusochparker.se

08-452 25 10

Bilder

Om

Folkets Hus och Parker
Folkets Hus och Parker
Swedenborgsgatan 1
11848 Stockholm

08-452 25 00https://www.folketshusochparker.se/

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med fler än 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker, biografer samt liknande lokala arrangörer i hela landet – alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare. Organisationen är partipolitiskt och religiöst obunden och har en värdegrund som bygger på principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.

Följ Folkets Hus och Parker

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkets Hus och Parker

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum