Solna stad

Cykelbiblioteket rullar ut i Solna

Dela

Nu rullar biblioteket ut på Solnas gator. Syftet med den nya bibliotekscykeln är att nå ut till fler solnabor på platser som många besöker. Premiärturen går till påsklovsfirandet i Skytteholmsparken den 11 april.

- För att nå fler solnabor, som kanske inte alltid tar sig till biblioteket, uppsöker vi dem i stället i miljöer där vi vet att de finns. Vi vill nämligen att fler bekantar sig med våra fina bibliotek som för många är en plats för utforskande, lärande och nyfikenhet, säger Peter Edholm, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Solna stad

Det är bibliotekarier från Solnas bibliotek som bemannar cykeln som kommer att dyka upp runt om i Solna vid olika platser och evenemang under vår och sommar. Som på andra bibliotek kommer du kunna låna böcker, skaffa bibliotekskort och få boktips och inspiration till läsning.

För att se vad som är på gång på biblioteket, följ @biblioteksolnacentrum på Instagram

Komplett påsklovsprogram finns på solna.se/påsklov

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum