”Dela Digga Halland” – digital konferens om projektets resultat
Efter drygt två år är det nu dags att summera projekt Digga Halland. På en direktsänd digital konferens på torsdag, den 26 november, presenteras projektresultaten med tema ”Dela Digga Halland” som en röd tråd under dagen, där goda exempel, idéer och erfarenheter just delas.

Resultat från projektet delas
Under snart två år har projekt Digga Halland arbetat för att öka den digitala kompetensen bland vård- och omsorgsmedarbetare i Halland. Några av projektets resultat kan sammanfattas i följande punkter:
- Vård- och omsorgsmedarbetare i Halland har blivit mer delaktiga i digitaliseringsarbetet (ökad dialog, samarbete och påverkansmöjlighet)
- Många medarbetare uppger att deras digitala kompetens har ökat
- Ökad medvetenhet kring risker och etiska konsekvenser som digitaliseringen medför
- Vård- och omsorgsmedarbetarnas digitala kunskaper tas till vara i större utsträckning
Konferensprogram
Torsdagens konferens bjuder på ett fullspäckat program, både dialog, underhållning och inspiration utlovas. Paneldebatter varvas med olika former av samtal. Det blir också en föreläsning om samarbetet mellan teknik och människa med Judith Wolst, författare, föreläsare och digital strateg.
Konferensen riktar sig till alla vård- och omsorgsmedarbetare som har varit med i projektet, och till andra med intresse för digitalisering av vård och omsorg. Projektet välkomnar politiker, företagare, forskare och allmänhet att delta.
Tid och plats
Torsdagen den 26 november 2020, klockan 13.00–17.30
Konferensen direktsänds via Högskolans webbplats
Om Digga Halland
Digga Halland är ett samverkansprojekt som genomför kompetenshöjande insatser för medarbetare inom vård- och omsorgssektorn i Halland. Syftet är att öka förutsättningarna att möta den digitala utvecklingen. Digga Halland finansieras av Europeiska Socialfonden. Samverkande parter är de halländska kommunerna, Region Halland och Högskolan i Halmstad (värdorganisation). Projektet pågår mellan augusti 2018 och januari 2021.
Nyckelord
Kontakter
Lena German MillbergProjektledare Digga Halland
Tel:073-077 77 45lena.german@hh.sePetra LindströmKommunikatör Digga Halland och Kompa Halland
Tel:072-977 38 32petra.lindstrom@hh.seBilder

Länkar
Om

Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad
035-16 71 00https://www.hh.se/
Det innovationsdrivande lärosätet
Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.
Följ Högskolan i Halmstad
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad
Forskare från Högskolan i Halmstad tar upp aktuella frågor på UR Samtiden på Utbildningsradion21.1.2021 16:42:50 CET | Pressmeddelande
I dagarna publiceras en föreläsningsserie på Utbildningsradion UR Play med föreläsningar och samtal med forskare från Högskolan i Halmstad. Tittarna får bland annat veta mer om det amerikanska valsystemet, hästars helande kraft och vad AI kan göra för framtidens sjukvård.
Hibaq Yussuf och Frida Stranne får Högskolan i Halmstads pedagogiska pris respektive pris för samverkan och innovation21.12.2020 10:32:51 CET | Pressmeddelande
Hibaq Yussuf, universitetsadjunkt i omvårdnad, får Högskolan i Halmstads pedagogiska pris år 2020, bland annat för sitt stora engagemang och brinnande intresse för undervisning. Frida Stranne, universitetslektor med särskilt forskningsfokus på amerikansk politik och samhällsutveckling, får Högskolans pris för samverkan och innovation, bland annat för sitt långvariga arbete att dela med sig av kunskap, inte minst som efterfrågad expert i medierna.
Högskolan tilldelas 79,8 miljoner kronor för tvärvetenskaplig forskning och utbildning16.12.2020 15:56:16 CET | Pressmeddelande
KK-stiftelsen beviljar 79,8 miljoner kronor för tre nya forskningsprojekt, en rekrytering av en gästprofessor, ett stort utbildningsprogram riktat till yrkesverksamma, samt en ny forskningsprofil inom ramen för Högskolan i Halmstads KK-miljö Forskning för innovation. Bidraget gör att Högskolan, tillsammans med näringslivet och Region Halland, fortsätter att stärka den mångvetenskapliga forskningen och utbildningen inom profilområdena Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen.
350 000 kronor till studenter för samhällsnyttiga examensarbeten27.11.2020 18:09:48 CET | Pressmeddelande
I dag skulle Sparbanksstiftelsen Kronans årliga stipendieutdelning ha ägt rum vid en ceremoni på Högskolan i Halmstad. Så kom en pandemi i vägen. Men inget stoppar Sparbanksstiftelsen Kronan från att dela ut hundratusentals kronor till studenter för utmärkta examensarbeten med stor samhällsrelevans. Det är bara formen för utdelningen som i år är annorlunda. Och så prissumman på 350 000 kronor – vilket är 100 000 kronor mer än förra året – fördelat på nio examensarbeten vid Högskolan i Halmstad.
Frida Stranne är nominerad till Årets hallänning 202020.11.2020 11:51:57 CET | Pressmeddelande
Frida Stranne, universitetslektor i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad, är en av de nominerade till utmärkelsen Årets hallänning 2020. Tävlingen arrangeras av Marknadsföreningen i Halland (MiH) tillsammans med Hallandsposten och Hallands Nyheter.
Årets AI-svensk jobbar med informationsdriven vård i Halland12.11.2020 16:40:32 CET | Pressmeddelande
Markus Lingman, överläkare och strateg vid Region Halland, och nyckelperson inom Leap for Life, har utsetts till årets AI-svensk. ”Jag är mycket glad och hedrad. Priset är ett tydligt kvitto på att Hallands satsning inom informationsdriven vård är betydelsefull och unik”, säger Markus Lingman.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum