Linköpings kommun – Politik

Det fortsatta arbetet efter 500-uppdraget presenteras

Dela

500-uppdraget har varit en framgångsrik arbetsmarknadssatsning som nu nästan är slutförd. Allians för Linköping bjuder därför in till en pressträff för att presentera hur arbetet med att skapa fler och nya vägar till egen försörjning kommer att fortsätta framöver.

Medverkande på pressträffen kommer vara Fredrik Lundén (M) kommunalråd och arbetsmarknadsnämndens ordförande och Denisé Cassel (KD) kommunalråd och vice kommunstyrelseordförande med ansvar för personalfrågor.

Tid: Torsdag 10 september, klockan 09:00

Plats: Stadshuset, Storgatan 43, Fredrik Lundéns arbetsrum

Kontakter

Fredrik Lundén (M) Kommunalråd och arbetsmarknadsnämndens ordförande

Om

Linköpings kommun – Politik
Linköpings kommun – Politik
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se

Allians för Linköpings vision för Linköping grundar sig i tre grundläggande principer. Vi tror först och främst på varje människas rätt att utforma sina egna liv efter sina egna önskemål. Människan måste alltid sättas framför systemen. Vi tror på ett fritt näringsliv där entreprenörer och företagare fritt får skapa, uppfinna och utbyta nya idéer. Sist men kanske viktigast tror vi på en kommun som levererar sina grundläggande kärnuppgifter. Att vi erbjuder en kvalitativ skolgång, omsorg och ett skyddsnät för dem som verkligen behöver det. I Allians för Linköpings kommun får alla plats.

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

Fler vägar till egen försörjning10.9.2020 09:30:00 CESTPressmeddelande

Allians för Linköping avsätter resurser i sin budget för att skapa nya vägar till egen försörjning. Under två års tid satsas på tre tjänster som helt ska fokusera på att ta fram extratjänster i kommunen. Genom kommunens överenskommelse med Arbetsförmedlingen kan dessa riktas mot försörjningsstödstagare. Detta kommer både skapa fler vägar till egen försörjning men också bidra till kommunens långsiktiga kompetensförsörjning inom bristyrken.

Ansvar för Linköping i en osäker tid - Allians för Linköpings budget för 20212.9.2020 10:30:00 CESTPressmeddelande

Coronapandemin har slagit hårt mot Sveriges kommuner och regioner och många kommuner har tvingats stoppa både planerade investeringar och satsningar. Även Linköping har påverkats av krisen och det osäkra läge som råder kring skatteintäkter, utbetalning av försörjningsstöd framkallat av en förändrad arbetslöshet samt bristen på tydliga besked från staten om stöd till Sveriges kommuner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum