Högskolan i Halmstad

Digital avslutning och Utexpo på Högskolan i Halmstad i år

Dela

Denna vår är inget som vanligt. Normalt sett hade Högskolans festliga avslutningsvecka varit i full gång nu, med Utexpo, stipendieutdelningar, avslutningshögtid – och ett campus fyllt med glada och entusiastiska avgångsstudenter. I år genomförs de planerade aktiviteterna digitalt.

Sedan ett par år ordnar Högskolan en gemensam avslutningshögtid för sina avgångsstudenter på Halmstad arena i samband med läsårets slut. Årets högtid, som skulle ha ägt rum på fredag den 5 juni, blir emellertid inte som planerat. Högskolans rektor beslutade tidigare under våren att ställa in årets gemensamma avslutningshögtid på grund av rådande pandemisituation. Även de programvisa samlingarna som kompletterar den gemensamma högtiden har ställts in, liksom den årliga examensmässan Utexpo samt stipendie- och prisutdelningar (i fysisk form).

Digitala programsamlingar ersätter högtiden 2020

För att ändå göra avslutningen så festlig och ”gemensam” som möjligt för alla avgångsstudenter har ett paket med olika digitala moment tagits fram, bland annat med videohälsningar från rektor och studentkåren.

– Jag önskar verkligen att våra studenter hade fått uppleva avslutningen som det var tänkt. Tyvärr är situationen som den är och vi kan i år inte genomföra avslutningshögtiden på Halmstad arena som vi brukar, det viktigaste är ändå att studenterna har nått målet och klarat sina studier, säger Högskolans rektor Stephen Hwang.

Digitalt Utexpo för första gången

Utexpo har funnits i mer än 30 år och är en av Högskolans äldsta traditioner och något som engagerar studenter, personal, anhöriga och uppdragsgivare. Efter månader av förberedelser visar Högskolans studenter upp sina examensprojekt, smarta idéer och kreativa lösningar – i år digitalt. I morgon, onsdag, publiceras filmade presentationer av studenternas projekt på Högskolans webbplats. 

– Tanken med videoklippen är att det ska vara lite som att möta någon i en utställningsmonter. I en monter går du inte in på detaljer utan tar det i stora drag, säger Oskar Edlert, student på Utvecklingsingenjörsprogrammet, och ledamot av Utexporådet, som håller i examensmässan Utexpo.

I bifogad katalog finns projekten presenterade skriftligt.

Många stipendier och priser delas ut – digitalt

Varje år brukar det i samband med examenstider fullkomligen regna pengar och priser över Högskolans studenter. Det är allt från stipendier från Lektor Sten Fåhrés minnesfond, där den största prissumman är på 100 000 kronor, utmärkelser för bästa projekt eller examensarbete på så gott som alla ingenjörsprogram och naturvetenskapliga program, till stipendiet ”Till Georgis minne” som delas ut till särskilt framstående matematikstudenter. Stipendier och priser delas ut även i år, men företrädesvis digitalt.

Årets alumn och Årets student 

I år delas utmärkelserna Årets alumn och Årets student (en vid varje akademi) ut för tredje gången. Denna gång vid enskilda möten mellan pristagare och prisutdelare. Normalt hade dessa utdelningar skett vid avslutningshögtiden på Halmstad arena. I år tillkännages pristagarna på hh.se på onsdag respektive fredag (se nedan).  

Alumn-pin och grattisblad skickas ut

Högskolan har de senaste åren delat ut grattisblad med en hälsning från rektor till avgångsstudenterna. I år skickas grattishälsningen till studenterna per post, tillsammans med en ny alumn-pin. Alumn-pinens syfte är att främja att Högskolans studenter behåller sin Högskolan-i-Halmstad-identitet.

Högskolans avslutningsvecka 2020 – tider och hållpunkter

Måndag 1 juni–fredag 5 juni
• Högskolan gratulerar studenterna till examen på bildskärmar runt om i Halmstad.

Onsdag 3 juni
• Utexpodeltagarnas projektpitchar (videor) publiceras på hh.se/utexpo2020

• Årets alumn presenteras

Fredag 5 juni
• Stipendiater presenteras

• Årets studenter presenteras

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Presstips: Högskolan i Halmstad bjuder in till digitalt Sommaröppet15.7.2020 09:21:00 CESTPressmeddelande

Sommaröppet är en tradition vid Högskolan i Halmstad som i år måste göras på ett helt nytt sätt på grund av pandemin. I normala fall bjuds blivande studenter in för att ta del av campus och för att träffa lärare, studentkår, studenthälsan och andra viktiga funktioner vid lärosätet. I år anordnar Högskolan istället en digital mässa där de som blivit antagna till höstens utbildningar kan få svar på sina frågor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum