Distriktstandvården

Distriktstandvården expanderar till Uppsala

Dela
Den Stockholmsbaserade tandvårdskedjan har öppnat två kliniker i Uppsala. ” – Vi har funnits i över 10 år nu och är redo att söka oss utanför Stockholms läns gränser” säger Ibbe Gnem, vd på Distriktstandvården.
Barn och vuxna erbjuds allmän-, estetisk- och akuttandvård hos Distriktstandvården i Uppsala.
Barn och vuxna erbjuds allmän-, estetisk- och akuttandvård hos Distriktstandvården i Uppsala.

Distriktstandvården grundades 2010 efter det politiska beslut att låta Folktandvården avyttra 10 kliniker till en privat aktör. Sedan dess har tandvårdskedjan öppnat ytterligare 17 kliniker. Idag finns 24 kliniker i Stockholm, en klinik på Åland och två kliniker har nyligen slagit upp dörrarna i centrala Uppsala.

”- Sedan start har vi haft fokus på Stockholm och strävat efter visionen att bli det självklara tandvårdsvalet här. Men i fjol när vi började kika utanför länets gränser såg vi att det fanns behov av ytterligare tandvårdsalternativ. Därför satsar vi nu på Uppsala!” säger Ibbe Gnem, vd Distriktstandvården.

Det är två befintliga kliniker som Distriktstandvården nu tagit över i Uppsala. Både Kastanjekliniken vid Östra Ågatan 39 och Medaktiv Kliniken på Hamnesplanaden 6 drivs idag av Distriktstandvården. Planen är att utöka antalet behandlingsrum och på så vis kunna välkomna fler patienter.   

Catrin von Tiesenhausen, marknadschef på Distriktstandvården, hoppas att etableringen i Uppsala bidrar till en minskning av köerna till tandvården och att det fria valet av tandvårdsgivare främjas. "- Det är viktigt för oss att informera om att valet av tandläkare är helt fritt. Många tror att det är en process att byta tandläkare men så är inte fallet. Vi vill ge Uppsalaborna ett alternativ för trygg och säker tandvård." säger hon.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Barn och vuxna erbjuds allmän-, estetisk- och akuttandvård hos Distriktstandvården i Uppsala.
Barn och vuxna erbjuds allmän-, estetisk- och akuttandvård hos Distriktstandvården i Uppsala.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Distriktstandvården
Distriktstandvården
Solna Torg 4
171 45 Solna

08-35 60 00https://distriktstandvarden.se/

Distriktstandvården har 24 kliniker i Stockholms län, två i Uppsala och en på Åland. Här erbjuds barn och vuxna allmän-, akut- och estetisk tandvård. Inom verksamheten finns även en mobil enhet, en specialistklinik samt narkosverksamhet. Distriktstandvården startade 2010 och är idag Stockholms ledande tandvårdskedja.

Följ Distriktstandvården

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Distriktstandvården

Tandregleringen Kronan blir en del av Distriktstandvården29.3.2023 09:59:11 CEST | Pressmeddelande

Tandregleringen Kronan, en av de största privata tandregleringsklinikerna i Sverige, är nu en del av Distriktstandvården. Kliniken startades 2001 av ortodontisterna Ola Mörndal och Georg Erdelyi, som vid den tiden var en av de första privata ortodontiklinikerna i Stockholm. Så småningom expanderades Tandregleringen Kronan och kliniken i Liljeholmen Centrum öppnades 2010. Cecilia Renaud och Shabnam Ganji tog sedan över kliniken 2018.

Erik Alexandersson ny VD för Distriktstandvården5.5.2022 09:52:09 CEST | Pressmeddelande

Erik Alexandersson har utsetts till ny VD för Distriktstandvården. Erik har tidigare arbetat i ledande befattningar inom vård och omsorg, och kommer närmast från veterinärbranschen och företaget AniCura där Erik var Sverigechef för små och medelstora verksamheter. Erik kommer att efterträda grundaren Ibbe Gnem från den 16 maj, då Ibbe går över till en mer strategisk och rådgivande roll samt som styrelsemedlem på Distriktstandvården.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum